Joonas Könttä perää Timo Harakalta vastausta henkilöraideliikenteen palauttamisesta välille Äänekoski-Jyväskylä


Arkistokuva.

Kansanedustaja Joonas Könttä kysyy keskisuomalaistaustaiselta ministeriltä Äänekoski-Jyväskylä henkilöjunaliikenteen palauttamisesta

 

Jyväskyläläinen kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Joonas Könttä (kesk.) on lähettänyt kirjallisen kysymyksen liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle (sd.) liittyen Jyväskylä-Äänekoski -raidevälin palauttamisesta henkilöliikenteelle.

– Hallitusohjelmassa linjataan, että: ”Mahdollistetaan henkilö- ja tavaraliikenne vähän liikennöidyillä ja käytöstä poistetuilla rataosuuksilla.” Jyväskylä-Laukaa-Äänekoski -väli sopisi tähän tavoitteeseen kuin juna kiskoille. Toivottavasti ääneskoskelaistaustainen ministeri Harakka tarttuu ehdotukseeni vakavasti ja edistää synnyinseutunsa elinvoiman turvaamista. Raideväliä on sähköistetty ja parannettu noin 90:llä miljoonalla eurolla. Tätä investointia tulisi hyödyntää ja mahdollistaa henkilöliikenne, Könttä linjaa.

Köntän mukaan yhteydestä olisi mahdollista järjestää esimerkiksi kokeilu hyvinkin nopeassa aikataulussa, sillä aiemmin tehtyjä selvityksiä voi hyvin käyttää.

– Tästä hyötyisi koko maakunta ja päätös antaisi positiivisen signaalin Keski-Suomen kasvulle, Könttä sanoo ja jatkaa:

– Kysymykseni ministerille on lyhyt ja ytimekäs: Mihin toimiin hallitus on valmis ryhtymään, jotta henkilöjunaliikenne palautuisi Jyväskylän ja Äänekosken välille?

 

Vastaa