ÄKS

Joukkuetta ja näkyvyyttä rakentamassa

24.05.2024 11:05
Huiman koripallojaoston puheenjohtaja Marko Hakkarainen ja edustuksen valmentaja Tommi Koskinen rakentavat parhaillaan uutta kautta. Huiman koripallonäkyvyys lisääntyy ÄKSän kanssa solmitun yhteistyökumppanuuden myötä.

Huima Basketball ja ÄKS ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Kävimme Pankkarilla kysymässä kuulumisia kauden päätteeksi. 

 

Marko Hakkarainen astui Huiman koripallojaoston puheenjohtajaksi Hannu Kauton äkillisen kuoleman jälkeen. Nyt on takana yksi vajaa ja yksi kokonainen koripallokausi. Viimeksi mainittu päättyi playoffeihin, joten Hakkarainen katsoo Huiman koripallon tulevaisuuteen luottavaisin mielin 

Hän kertoo, että jaoston puheenjohtajuus on tuonut eteen monenlaista hommaa. 

– Yksi olennaisin asia on olla mukana varainhankinnassa. Olen rakentamassa joukkuetta ja osallistuin kaikenlaisiin joukkuetta koskeviin järjestelyihin, Marko Hakkarainen kertoo ja painottaa, että jaostossa toimitaan yhteistyössä. 

– Puheenjohtajuus ei ole yhden miehen show. Jaostossa toimiminen on eräänlaista joukkuepeliä sekin, Hakkarainen sanoo ja antaa kehut toimivalle ja keskustelevalle jaostolle. 

Hakkarainen summaa kuluneen kauden ”varsin vaiherikkaaksi”. 

– Meillä oli hirveän paljon töitä ja paljon eteen tulleita, erilaisia asioita. Hannu oli jo ennättänyt rakentaa edellisen kauden pitkälle valmiiksi, joten lähdin tähän kauteen nollasta niin joukkueen suhteen kuin valmentajan kanssa tehtävään sopimukseenkin, puhumattakaan erilaisista yhteistyösopimuksista, joita uuden kauden koittaessa solmitaan, Hakkarainen kertoo. 

Hakkarainen kertoo, että Huiman edustusjoukkue näytti paperilla vahvalta. 

– Haimme kaudelta enemmän kuin mitä saatiin, mutta urheilu on tällaista. Emme jää surkuttelemaan, vaan lähdemme eteenpäin toiveikkaana. 

Huiman koripallon tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä vahva junioritoiminta on kasvattanut kotiseuran edustukseen pelaajia. 

– Meillä on juniorityötä tekevä seura, ja tulevalle kaudelle nostamme useita 19-vuotiaiden joukkueesta palaamaan edustuksen paitaan. On hienoa, että päämäärätietoinen valmennus tuottaa hedelmää, ja sitähän meiltä on myös toimittu. Uskon, että myös yleisön kiinnostus koripalloon lisääntyy, kun joukkueessa on oman seuran kasvattamia pelaajia, Hakkarainen sanoo. 

Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura -status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Huiman paidassa harrastaa noin 180 junioria. 

– Tähtimerkki on Olympiakomitean, paikallisen liikunnan aluejärjestön ja Koripalloliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta, Hakkarainen kiittelee ja iloitsee maineikkaasta huomionosoituksesta. 

Huima ja ÄKS ovat solmineet yhteistyösopimuksen tulevalle kaudelle. 

– Olen yhteistyöstä innoissani ja mielissäni, että pääsemme levittämään koripalloon liittyviä uutisia laajasti eteenpäin. On toivottu, että tiedottaminen lisääntyy ja tiedämme, että ÄKSän kautta se näkyvästi onnistuu. Tämä on meille todella merkityksellinen asia, Hakkarainen sanoo. 

Huiman koripalllojaosto oli aloitteellinen ÄKSän suuntaan. 

– Olemme todella otettuja, että saamme kertoa koripallon ilosanomaa eteenpäin. Koripallokauden kynnyksellä julkaisemme liitteen, jossa kerrotaan lisää Huiman edustuksen kuulumisia. Kerromme solmituista pelaajasopimuksista ÄKSän verkossa, päätoimittaja Steffansson vinkkaa ja kertoo kuinka ensimmäinen amerikkalaisvahvistus on allekirjoitettu. 

Valmentajana jatkaa Tommi Koskinen. Hänellä on jo takanaan viisi kautta Huiman edustuksen valmentajana.

– Hyvällä mielellä eteenpäin. Olemme välillä onnistuneet rekrytoinnissa, ja välillä ei. Kulunut kausi oli pikkuisen vaikea. Äänekoskella on koripallo ollut perinteisesti ykköslaji, joten nyt on upeaa, että saamme lisää näkyvyyttä ÄKSän kautta, Koskinen kiittelee. 

Aiemmin aiheesta: 

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Hyvä, että Huiman koripallo näkyy jatkossa lisääntyvästi ÄKS:n sivuilla. Se kiinnostaa paljon meitä nykyisin ulkopaikkakunnilla asuviakin. Ja itselläkin korisopit Koskella aikoinaan opittu.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy