ÄKS

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

06.05.2024 17:13

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024.

 

Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten kirjastolle. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

– Tiedotteessa neuvotaan kansalaisia, kuinka suuronnettomuustilanteessa tulisi toimia. Kaikki ohjeet tiedotteessa ovat tärkeitä, joten haluan painottaa, että älkää hukatko sitä vaan pitäkää tallessa, harjoitelkaa ja käykää kotona sekä työpaikoilla toimenpiteitä läpi. Mahdollisessa suuronnettomuustilanteessa viranomainen ei voi auttaa jokaista erikseen. Myös yksilöiltä vaaditaan toimenpiteitä, jotka tiedotteessa on kerrottu, muistuttaa Keski-Suomen pelastuslaitoksen paloinsinööri Panu Nurmivaara.

Pelastuslaitos laatii yhteistyössä laajamittaista kemikaalien käsittelyä ja varastointia harjoittavien tuotantolaitosten kanssa ulkoiset pelastussuunnitelmat mahdollisten onnettomuuksien ja vaaratilanteiden varalta. Äänekosken tehdasalueella laajamittaista kemikaalien käsittelyä ja varastointia harjoittavat Metsä Group ja Nouryon. Kemikaalilain ja pelastuslain nojalla annettu asetus vaatii jakamaan päivitetyn suunnitelman mahdollisen suuronnettomuusriskin vaikutusalueella vähintään viiden vuoden välein.

– Metsä Group on iso toimija tällä seudulla, mutta tämä ei ole yksin meidän juttu, vaan kaikki tehdasalueen toimijat ovat yhdessä pelastuslaitoksen kanssa osallistuneet turvallisuustiedotteen laatimiseen. Turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Se on aina tärkeintä ja menee marssijärjestyksessä tuotannonkin edelle, toteaa Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan alueturvallisuuspäällikkö Erkki Liimatainen.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy