ÄKS

Kaupunginhallituksen pöydälle kaksi oikaisuvaatimusta Suolahtisalista tehdyistä päätöksistä

14.12.2023 10:23

Matti Virtanen ja Suolahden Kyläyhdistys ovat jättäneet kaupungille oikaisuvaatimukset koskien luopumista Suolahtisalin käyttöoikeudesta.

 

Asiaa valmistellut hallintojohtaja esittää, että kaupunginahallitus hylkää oikaisuvaatimuksen, koska oikaisuvaatimuksen alainen kaupunginhallituksen päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, kaupunginhallitus ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutenkaan lainvastainen. Oikaisuvaatimuksessa ei myöskään ole esitetty muita syitä tai perusteita, joiden johdosta oikaisuvaatimuksen hyväksyminen olisi tarkoituksenmukaista.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo kuinka Matti Virtasen lähettämä 13-sivuinen oikaisuvaatimuksen ”suuri osa on mielipiteitä ja somekirjoituksia”.

– Niillä ei ole minkäännäköistä juridista painoarvoa. Jokainen väite, mitä oikaisuvaatimuksessa esitetään tyrmätään lailisuusperusteella. Kaupunginhallituksessa tulee ottaa siis kantaa onko oikaisuvaatimus aiheellinen vai ei tai onko siinä osoitetut lainkohdat ylitetty vai ei. Tämä ei ole mielipidekysymys Suolahtisalista, Tuononen sanoo.

Suolahden Kyläyhdistyksen toimittama oikaisuvaatimus on kaupunginjohtajan mielestä laadittu ”vielä heppoisimmilla perusteilla”.

Esityslistalla todetaan, kuten Virtasenkin oikaisuvaatimuksessa, että päätös ei ole syntynyt virheellisessä päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, kaupunginhallitus ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutenkaan lainvastainen. Oikaisuvaatimuksessa ei myöskään ole esitetty muita syitä tai perusteita, joiden johdosta oikaisuvaatimuksen hyväksyminen olisi tarkoituksenmukaista.

Tuononen sanoo, kuinka Suolahtisalin käsittelyyn liittyvillä asioilla on ollut kaupungille työllistävä vaikutus.

– Hallintojohtaja on käyttänyt tähän useita työpäiviä. Jos lasketaan kaikki tänä vuonna käytetyt työpäivät virkamiesvalmistelussa, voidaan puhua useista kymmenistä työpäivistä. Tämä ruljanssi on tullut maksamaan kaupungille jopa kymmeniä tuhansia euroja. Ja näyttää siltä, että loppua ei ole näkyvissä, Tuononen sanoo.

Pykälä Matti Virtasen lähettämään oikaisuvaatimukseen.

Pykälä kyläyhdistyksen oikaisuvaatimukseen.

 

Vastaa

  1. Jari sanoo:

    Jos hallintojohtajalla ja virkamiehillä ei olisi näitä tehtäviä säästyisikö kaupungolta rahaa ja mistä rajaa säästyisi? Halintojohtajan ja virkamiesten palkoistako?

    1. Hemppa sanoo:

      Työajan voisi ainakin käyttää järkevämmin.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy