ÄKS

Keski-Suomessa siirrytään kesänopeuksiin 12. huhtikuuta alkaen

05.04.2023 14:08

Maanteiden talvi- ja pimeänajan nopeusrajoituksista luovutaan Keski-Suomessa keskiviikosta 12.4.2023 alkaen. Muuttuneet rajoitukset ovat voimassa välittömästi, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Päällystevaurioiden vuoksi nopeusrajoituksia ei kuitenkaan vielä nosteta kolmessa kohteessa.

 

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset jätetään toistaiseksi voimaan yhteensä kolmessa kohteessa valtateillä 9 ja 13 sekä kantatiellä 69. Kesärajoituksiin siirrytään päällystys- ja paikkaustöiden jälkeen.

Valtatie 9 Säyrylä – Juokslahti on mukana kesän 2023 päällystysohjelmassa. Ohjelman aikataulu ei ole vielä varmistunut. Kesärajoituksiin siirtymisen yhteydessä tehdään täsmennyksiä Säyrylän eritasoliittymän kohdan nopeusrajoitusmerkintöihin.

Valtatie 13 Karstula – Kalmari sekä kantatie 69 Tankolampi – Hytölä -kohteet kuuluvat kevään paikkausurakkaan. Tavoitteena on, että näillä tieosuuksilla kesärajoituksiin siirrytään toukokuussa.

Kohteet löytyvät tarkemmin tämän tiedotteen mukana olevasta liitekartasta.

Kevään muuttuvat olosuhteet

Kevätsäiden arvaamattomuuden vuoksi ajokeli voi edelleen muuttua nopeastikin. Yöpakkaset ja teidenvarsien sulamisvedet voivat vaikuttaa ajo-olosuhteisiin paikallisesti ja aiheuttaa yllätyksiä.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia suurinta sallittua nopeutta alhaisempaa ajonopeutta. Keliolosuhteet pitää ottaa tien päällä ja renkaiden vaihtoajankohtaa valittaessa huomioon, liikenneturvallisuusasiantuntija Roosamari Leppälä muistuttaa.

Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Väyläviraston liikennetilannepalvelusta.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy