Kipinän Katja Mustonen voitti aikuisurheilun MM-kisoissa Tampereella maastojuoksun joukkuekisan kultaa

03.07.2022 11:22

Koiviston Kipinällä oli historian ensimmäinen aikuisyleisurheilun MM-edustus, kun Katja Mustonen osallistui naisten 45-vuotiaiden sarjan 8km maastojuoksuun.

Katja Mustonen sijoittui naisten kovatasoisessa kilpailussa parhaana suomalaisena seitsemänneksi ajallaan 29.56.

Kilpailun voittaneeseen Romanian Nicoleta Ciortaan eroa kertyi 2.20 minuuttia. Hopea meni Espanjaan ja pronssi Irlantiin.

Kilpailu juostiin Pirkkahallin ympäristöön vedetyllä varsin tasaisella hiekkatiellä ankarassa +30 asteen helteessä.

– Oli hienoa olla mukana arvokisatunnelmassa ja osana Suomen joukkuetta. Keli oli pahin mahdollinen, niin paljon mieluummin olisin itse vallinnut kisapäivän keliksi vaikka sen +3 ja räntäsateen.Toivoin, että kesän tärkeimmässä kilpailussa olisin pystynyt venymään omasta normitasosta hieman edes ylöspäin, mutta olosuhteet kääntyivät vastaan, kertoi Katja kisan jälkeen.

Suomalaiset kärsivät poikkeuksellisesta kuumuudesta ulkomaalaisia enemmän, mutta maastojuoksussa saatiin siitä huolimatta useita henkilökohtaisia ja joukkuemitaleita. Joukkueen muodosti kunkin maan kolme parasta juoksijaa sarjassaan. N 45 sarjan joukkuekulta matkasi Suomeen. Joukkueessa juoksivat Katja Mustonen, Anna-Liisa Häkkinenja Katja Sorri.