ÄKS

Koronanyrkki: pitkäaikaishoitolaitoksissa suojautuminen koronalta on nyt entistä tärkeämpää

21.03.2022 20:06

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä (ns. Koronanyrkki) todettiin tänään, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, kuten koko Suomessa, on tällä hetkellä paljon koronavirusepidemioita nimenomaan pitkäaikaishoitolaitoksissa.

 

Tämän vuoksi erityisesti pitkäaikaishoitolaitoksissa työskentelevien ja siellä vierailevien on huolehdittava erityisen huolella maskien käytöstä, hyvästä käsihygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan myös turvaetäisyyksistä. Koronanyrkki muistuttaa, että pitkäaikaishoitolaitoksissa olevien potilaiden riski kuolla koronaan on suuri ja siksi jokaisen siellä olevan henkilön täytyy tiedostaa vastuunsa. Korona myös leviää laitoksissa hyvin nopeasti epidemiaksi.

Koronanyrkki muistuttaakin, että tautia on edelleen runsaasti liikkeellä myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Osassa KSSHP:n alueen kunnista tartunnat ovat viimeviikkojen aikana olleet jopa hienoisessa nousussa. Sairaalakuormitusta on pääosin stabiili ja potilaita on hoidettavana sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Tehohoidossa on vain yksittäisiä potilaita.

Nuvaxovid-koronarokotetta tarjolla KSSHP:n alueen terveyskeskuksissa

Kokouksessa keskusteltiin myös, että KSSHP:n alueella tarjotaan tällä hetkellä uutta Nuvaxovid-koronarokotetta yli 18 vuotta täyttäneille. Rokotetta suositellaan erityisesti niille henkilöille, joille ei voida antaa aiemmin käyttöön tulleita koronarokotteita. Uutta Nuvaxovid-rokotetta annetaan eri puolilla Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä keskitetysti tiettyinä päivinä, jotta annoshävikki saadaan pidettyä mahdollisimman vähäisenä. Alueen asukkaita pyydetään etsimään oman terveysasemansa Nuvaxovid-rokotuspäiviä ensisijaisesti oman terveysasemansa nettisivuilta, ja ellei sieltä tietoa löydy, Nuvaxovid-rokotuspäiviä voi kysellä myös omasta terveyskeskuksesta.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy