ÄKS

Laitetaan Kesämanteli soimaan

09.05.2024 10:13
Ärmyn puheenjohtaja Henri Rahm, Janne Poikolainen, Sami Lomperi sekä rumpukapuloiden kanssa kikkaileva Pekka Ouli vauhdittavat äänekoskelaista musiikintekoa.

Ärmyn ja ÄKSän yhteistyön hedelmä, Joulumanteli, päivittyy pääskysten paluumuuton myötä Kesämanteliksi. 

 

Joulumantelia on saatu kuunnella jo seitsemän vuoden ajan. Adventista toiseen on rallatettu yhteisöllisen joulukalenterin luukuissa satojen biisien ja musiikinharrastajien toimesta. Kaamoksen taivuttua valon edessä tuli mieleen uudet kuviot: voisihan sitä laulaa muutakin kuin joululauluja! 

Pekka Oulin ja Janne Poikolaisen hyppysissä organisoidut Mantelit ovat maistuneet ja soineet aikataulussa. Ja niin tulee soimaan myös kesällä, sillä nyt, ensi perjantaista lähtien kuullaan paikallisten muusikkojen hengentuotteita niin kauan kuin tuotantolaitos jaksaa puksuttaa. Humpan juoni kulkee seuraavasti: perjantaina kuunnellaan paikallista musiikkia! 

– Soittelimme Jannen kanssa muutama puhelu, ja kokeiltiin kepillä jäätä, että kantaako se vai onko kesäbiisi-idea ihan hullu. Innokkuutta tuli, sillä jos ollaan tehty vuosia joululauluja, niin on aika tarttua uusiin aiheisiin.
Pekka lupaa, että Joulumanteli jatkuu tästä huolimatta. 

– Tätä juttua on kiva tehdä, ja näyttää kuulijoille, että me osataan uudistua, Pekka naurahtaa. 

Pekka kertoo, että porukka on jo tarttunut biiseihin. Perjantaina 10. toukokuuta starttaavan Kesämantelin ensimmäinen kappale on Sirpa ”Piipa” Martinsin käsialaa. Vinkataan nyt vielä, että kappaleen aiheena on ajankohtainen äitienpäivä. 

– Sillä aloitetaan. Inarin ja Sannin biisi sekä Kosken laulun rallit ja Hintikat ovat jo jonossa seuraavina. Valmiina on jo kymmenkunta biisiä ja jatketaan ainakin heinäkuun loppuun saakka. Jos näyttää, että tulee kokonainen biisien tulva, niin manteloidaan sitten myös lauantai-aamujenkin ratoksi. 

Kesämantelia voi kuunnella siis aina perjantaisin ÄKSän verkosta, eli pysy kuulolla! 

Ärmyn tuore puheenjohtaja, Henri Rahm, iloitsee, että kaupungissa on yhä musiikkitoimintaa, vaikka krooninen tilanpuute vaivaakin. 

– On kiva saada Ärmyn toimintaa näkyväksi näiden Manteli -projektien myötä. Lisäksi tämä on hyvin osallistavaa toimintaa, joka tuo soittajia yhteen ja biisit kuuluviin. On upeaa olla mukaan elvyttämässä kaupungin musiikkikulttuuria, Henri sanoo. 

Äänekoski tunnetaan metallimusiikin pääkaupunkina Suomessa. Henri löytyy Gianin riveistä.  

– Välillä tuntuu, että bändejä ei synny ja entisetkin katoavat Äänekoskelta. Meillä on huikea bändihistoria, joten on syytä kunnioittaa historiaa, Henri muistuttaa. 

Ärmylle kuuluu hyvää. 

– Ideoita tullut, ja toivottavasti saadaan vietyä niitä myös maaliin. Olisi hienoa päästä tuottamaan musiikkia harrastajille, joilla ei ole omia välineitä saada omaa musiikkia ulos. Myös promokuvien ja musiikkivideoihin, on mahdollisuus, Henri sanoo, ja kannustaa liittymään ÄRMYn jäseneksi.

Ärmyläisillä on myös kalustoa, jota voi tarpeen tullen lainata.

– Viimeksi tuotiin kalustoa mahdollistamaan nuorisovaltuuston Painotalolla järjestämää bändi-iltaa, Henri Rahm kertoo. 

Jos innostut lähteä mukaan Kesämanteliin, ota yhteyttä ärmyläläisiin hihasta nykäisemällä, Facebookin Messengerissä tai sähköpostitse osoitteeseen rock.aanekoski@gmail.com

– Pidä kynnys matalalla, niin mekin teemme, Pekka Ouli vinkkaa. 

Innostus näkyy ja kuuluu jo. 

– Joka vuosi on Joulumanteliinkin tullut uusia tekijöitä, niin uskomme, että Kesämanteli tuo kuulolle lisää uutukaisia ennenkuulumattomia hengentuotteita, Henri Rahm lisää. 

Kesämantelissa on mukana menossa myös Äänekosken nuorisovaltuusto. 

Kesämanteli kuuluu ÄKSän verkossa perjantaisin klo 18 heinäkuun loppuun saakka. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy