ÄKS

Mielipide: Äänekoski – Suomen keskeinen kauttakulkukohde

16.10.2020 13:04

Äänekosken asema Suomen keskeisenä kauttakulkukohteena on kiistaton. Nelostien ja 13-tien risteyksen alue sekä pohjoisen Keski-Suomen keskuspaikka melkein 20 000 asukkaan voimin sekä kauniin kaupunkiseudun, että vireiden kylien ja koulujen voimalla todellinen helmi. Helmeä on helpompi kehittää ja kiillottaa, kun yhteydet ovat kunnossa.

Siksi olen äärettömän iloinen saadessani kertoa, miten saimme juuri päättyneistä budjettineuvotteluissa määrärahan Äänekoski-Viitasaari ohituskaistojen keskikaiteiden toteuttamiseksi, liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Samalla rakennetaan Kevätlahden eritasoliittymä, riista-aitoja ja uutta valaistusta. Hankesuunnitelma oli vanhenemassa ja olikin siis onni, että työt aloitetaan nyt. Kokonaisinvestointi tulee olemaan 21,2 miljoonaa euroa.

Sujuvampi liikenne hyödyttää elinkeinoelämän tarpeita ja lisää Ääneseudun valtakunnallista saavutettavuutta ja houkuttelevuutta.

Moni asia houkuttaa poikkeamaan tauolle. Kauniit ja monipuoliset maisemat, hyvät ja mielenkiintoiset palvelut sekä maittavat taukopaikat. Joskus taukolainen saattaa ihastua seutuun, poiketa uudelleen ja kehua puskaradiolla seutua eteenpäin. Miellyttävät kohtaamiset ja kauniit maisemat voivat innostaa sijoittamaan, vaikka kakkosasuntoon kauniille seudulle hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien päähän. Ja miksei vaikka pysyvämpäänkin asumiseen.

Jo hallitusneuvotteluissa pidin huolen siitä, että tiemäärärahoja saadaan lisää ja myös alempiasteisille teille. Ääneseutukin on saanut tietöistä osansa jo tänä kesänä, toivottavasti Sumiaisten kevyenliikenteen väylät ja Kaura-ahon – Nakertajan välinen pinta on nyt hyvää! Ja olkaahan minuun yhteyksissä, jos ja kun parannettavia kohteita tulee mieleen. Vien näitä aina mielelläni eteenpäin!

Anne Kalmari, kansanedustaja (Kesk.)

 

Vastaa

  1. Timo sanoo:

    21,2 miljoonaa euroa. Turhaan aitaan, muutamaan valoon ja yhteen risteykseen. Kiitos…

  2. Petteri Nieminen sanoo:

    Ohi ajavat Äänekoskesta paitsiossa ollaan kuin Sulo Vilenin huoltoasema.Tämä uusi tie on pitänyt siitä huolen turha Anne Kalmarin hehkuttaa.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy