ÄKS

Poliisi tiedottaa: Pimeys! Koulu! Lapset! Vaara!

23.10.2020 11:12
Heijastin on halpa henkivakuutus.

Syksy on tällä hetkellä varsin synkkää  Sisä-Suomen poliisilaitosalueella.. Koululaiset menevät säännöllisesti kouluihinsa ja aamut ovat todella pimeitä varsinkin, jos sataa vielä vettä.

 

Autojen valot eivät näytä pitkälle ja jalankulkijoiden on ensiarvoisen tärkeää tehdä itsensä näkyväksi esimerkiksi heijastimilla.

Autoilija – muista tilannenopeus, aja riittävän hitaasti erityisesti koulujen läheisyydessä, jotta havaitset lapset ja koululaiset.

Koululaiset – pienemmät ja isommat – käytä heijastimia, käytä suojateitä ja varmista, että autoilija on havainnut sinut. Älä syöksy tielle.

Toisten huomioonotto, näkyminen ja varovaisuus koskee kaikkia tielläliikkujia, myös pyöräilijöitä. Päälleajo-oikeutta ei ole missään olossuhteessa. Jokaisella on velvollisuus omalla toiminnallaan pyrkiä estämään mahdollinen onnettomuus.

– Jos vaaratilanne tai onnettomuus sattuu kaikesta huolimatta, ilmoita siitä poliisille soittamalla hätänumeroon 112. Jos esimerkiksi autoilija on ajanut liikennesäännöistä piittaamatta ja on meinannut ajaa jonkun päälle, laita auton rekisterinumero muistiin ja ilmoita se samalla. Vaarallisista tilanteista kuuluu ilmoittaa heti hätänumeroon, ei ilmoittaa jälkikäteen esimerkiksi palautepostilla, muistuttaa komisario Jari Lindholm.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy