ÄKS

Ravustuskausi alkoi, mutta ravustamaan ei ole kiirettä

23.07.2015 11:05
Mertoja ei kannata vielä upottaa järveen.
Rapukausi alkoi tiistaina. Kylmät vedet verottavat saalista, joten punakuorinen herkun sesonki saattaa alkaa vasta myöhemmin, elo-syyskuun taitteessa.

 

Rapu ei kasva eikä vaihda kuortaan viileässä vedessä. Veden lämpötila täytyy nousta yli 20 asteen, jotta rapu intoutuu riisumaan kuorensa. Yleensä rapu saattaa vaihtaa kuorensa jopa kaksi kertaa ennen heinäkuun odotettua ravustuskautta. Kuoren vaihtamisen jälkeen rapu kasvaa pari senttiä.

Pieniä rapuja ei kannata saaliikseen kerätä. Suuhun laitettavan ravun alamitta on kymmenen senttiä, eikä senkään saksissa tai kilven alla juurikaan syötävää piisaa. Nyt kannattaa malttaa, ja muistaa vanha sananlasku: hyvää kannattaa aina odottaa.

Mertaan on asetettu yleisesti syötiksi särkeä. ÄKSän ravustavan toimittajan vinkki on käyttää kanaa.

– Se on rapujen superherkkua, itse en muulla syötillä pyydä. Tänä vuonna aloitan ravustuksen vasta reippaasti elokuun puolella. Kokemuksesta voin kertoa, että ravut ovat nyt pieniä, Marjo Steffansson kertoo.

Ravustuskausi päättyy lokuun lopussa. Helan Går!

ÄKSässä aiemmin:

Joko kävi mertaan? Tästä vinkit onnistuneisiin rapujuhliin

Kiillota mertasi, herkkukausi alkaa kohta

rapuja

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy