ÄKS

Suolahden Yhtenäiskoulu jatkaa Vuoden Metallijulkisivu 2019 -kilpailun finaaliin

16.08.2019 15:19
Julkisivussa on käytetty muun muassa corten-terästä, joka pintaruostuu vanhetessaan.
Vuoden Metallijulkisivu 2019 palkinto jaetaan PLOOTU19 arkkitehtuuritapahtumassa, joka keskittyy metallin käyttöön julkisivujen rakentamisessa.

Palkinnon myöntävät suomalaiset ohutlevyteollisuuden yritykset sekä mm. Julkisivuyhdistys Ry. Tarkoituksena on huomioida ja kannustaa metallin käyttöä suomalaisessa arkkitehtuurissa. Erityistä huomiota kilpailussa kiinnitetään siihen, kuinka rakennuksessa on hyödynnetty eri metallien ominaisuuksia ja mahdollisuuksia.

Kilpailun finaalissa on viisi rakennusta ja arkkitehtitoimistoa, joista yksi on Suolahden Yhtenäiskoulun suunnitellut oululainen alt Arkkitehdit Oy. Koulun julkisivun materiaaleina on käytetty corten-terästä, alumiinia, sekä sinkittyä terästä.

– Corten-teräs on säänkestokyvyltään poikkeuksellisen hyvä. Pinta ruostuu ajan saatossa ja ruoste muodostaa erittäin suojaavan pinnan julkisivulle, huoltoa ei juurikaan tarvita. Myös julkisivun väri tasaantuu ruosteen lisääntyessä, kertoo Äänekosken kaupungin tekninen johtaja Tommi Rautjärvi.

Arkkitehtitoimisto alt Arkkitehdit Oy:n Veli-Pekka Ikola on otettu viiden finalistin joukkoon pääsystä korkeatasoisessa kilpailussa.

– Suolahden Yhtenäiskoulussa käytetyt materiaalit valikoituivat ympäristön julkisivumateriaalien, sekä rakennuksen muodon yhteisvaikutuksesta. Tavoitteena oli harmoninen kokonaisuus jo olemassa olevien rakennusten kanssa, Ikonen kommentoi koulun julkisivun materiaalivalintoja.

Palkinnot jaetaan Helsingin Kaapelitehtaalla 12.syyskuuta. Tapahtuma on osa Helsinki Design Week kokonaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy