ÄKS

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala: Tulossa Huimat hiihtokisat – tule sinäkin

29.03.2019 09:25
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala toivottaa kisakatsojat tervetulleiksi Äänekoskelle.

Olemme tänä talvena saaneet nauttia upeista lumiolosuhteista koko maassa, aina eteläistä rannikkoa myöten. Hiihdosta on tullut lähestulkoon fitness-laji, ja erityisesti naisten harrastamisen lisääntyminen on näkynyt laduilla, urheiluvälinekaupoissa ja hiihdon seuraamisessa. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan hiihto on suomalaisten naisten eniten seuraama urheilulaji. Kokonaisuudessakin olemme tukevasti kolmantena jääkiekon ja yleisurheilun jälkeen. Miljoona suomalaista harrastaa hiihtoa, tavalla tai toisella, ja ilmapiiri lajin ympärillä on erittäin myönteinen.

Hiihtourheilun vetovoima ja suosio on lisääntynyt entisestään, kun lajimme näkyvät Ylen kanavilla. Urheilustudion lähetykset ovat niin ammattitaitoisesti tehtyjä, ettei innokas penkkiurheilija välttämättä malta lähteä omalle lenkille, kun varsinaisen urheilun väliajoilla on paljon mielenkiintoista tarinaa itse urheilusta ja sen sivupoluista. Yksittäisen tv-lähetyksen miljoonan katsojan raja ylitettiin ensimmäisen kerran Tour de Skin loppunousussa. Näillä Äänekosken kisoillakin on varovaisesti arvioiden puolisen miljoonaa tv-katsojaa per lähetys. Äänekoski saa hienosti ansaitsemaansa huomiota.

Äänekosken Huima on Keski-Suomen vanhin urheiluseura. Perinteet ovat kunniakkaan pitkät. Nämä hiihdon SM-kisat ovat sen ensimmäiset aikuisten arvokisat. Aiemmin Huima on järjestänyt nuorten ja veteraanien SM-kisoja sekä Hopeasomman loppukilpailut. Lisäksi Huimalla on pitkä kokemus kansallisista Huiman Hiihdoista vuosikymmenten ajoilta. Tällaisten kisojen järjestäminen on iso ponnistus, vaatii paljon työtä sekä talkooväkeä ja – henkeä. 250 talkoolaista tekee arvokasta ja pyyteetöntä työtä tapahtuman onnistumiseksi ja samalla myös hiihtourheilun hyväksi. Ilman vapaaehtoistyötä ei suomalaisessa urheilussa, tai ylipäätään kansalaisjärjestötoiminnassa, kyettäisi järjestämään yhtään mitään. Jokaisen urheilijan, huoltajan, valmentajan tai kenen tahansa paikalla olijan olisi hyvä muistaa arvostaa talkootyöntekijää pikku hymyllä ja kiitoksella. 

Suomalaisessa urheilussa ja tapahtumajärjestelyissä puhutaan usein yleisön saamisesta paikan päälle. Olemme varsin innokkaita tapahtumien seuraajia tv:n ja nykyisin myös sosiaalisen median kautta. Sen sijaan olemme välillä aavistuksen laiskoja lähtemään paikan päälle seuraamaan urheilua ja urheilijoita ”ihan livenä”. Tähän olettamukseen on hyvä mahdollisuus tehdä muutos jo Äänekosken SM- hiihdoissa. Tervetuloa sankoin joukoin kumoamaan väite. Urheilu on parasta paikan päällä. 

Mika Kulmala

Toiminnanjohtaja

Suomen Hiihtoliitto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Vähän huippaa... sanoo:

    Äänekoskelaiset veronmaksajat maksavat tästä pr-tempauksesta yli 400,000€. Hiihto on hieno urheilulaji. Sitä kannustan kaikkia harrastamaan. Olisi kuitenkin ollut reilua käydä avoin keskustelu kisojen hinnasta äänekoskelaisille!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy