Tennis: Paikalliset keräsivät kakkossijoja Äänekoski Openissa

19.07.2021 16:56 (muokattu 19.07.2021 17:48)
Äänekosken Tennisseuran Jenni Suutala (vas.) ja Kaisu Vallivaara myönsivät finaalitappionsa Karjalan tenniksen parille Pauliina Karvinen ja Niina Kuusimäki. Kuva: ÄTS

Äänekoski Open -tenniskilpailuun osallistui 31 pelaajaa ympäri Suomen ja Euroopankin.

Äänekoski Open -tenniskilpailu pelattiin 16.–18. heinäkuuta vaihtelevassa säässä. Perjantaina ja lauantaina pelattiin helteessä, mutta sunnuntaina pelikentän valtasivat ukkonen, vesikuurot ja voimakas tuuli.

Ottelut venyivät pitkiksi, sillä ne olivat tasaisia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Äänekosken Tennisseuran Ville Irtamo pelasi yli kolme tuntia kestäneen pelin perjantaina, jonka hän kuitenkin hävisi katkaisupelissä niukasti. Myös nelinpelin alkulohkoissa 2. sijoitukset saavuttivat Tourunen ja Tupamäki sekä Irtamo ja Rahkonen. Niillä ei kuitenkaan ollut sijaa finaaliin. Irtamo ja Rahkonen voittivat alkulohkossa kilpailun voittaneen parin.

Naisten nelinpelissä toiseksi sijoittui Äänekosken Tennisseuran Jenni Suutala ja Kaisu Vallivaara. He hävisivät finaalissa Karjalan tenniksen parille Pauliina Karvinen ja Niina Kuusimäki 2-6 ja 1-6.

Naisten toisen pelin finaalissa kohtasi Jyväskylän Tennisseuran Anni Pulkkinen Joensuun Pauliina Karvisen voittaen mestaruuden selvästi 6-0 6-0.

Miesten kaksinpelin finaalin voitto meni Portugalista kisaan saapuneelle Henry Saloselle, joka edustaa Clube de Portimao Portugalia ja Suomessa Helsingin Smash- seuraa. Voitto heltisi numeroin 6-1 ja 6-4 Rovaniemeä edustavasta Atte Heinikoskesta.

Miesten nelinpelin voitto meni äänekoskelaisen Seppo Hännisen pojille Atte ja Jouni Heinikoskelle Rovaniemen verkkopalloseurasta voittaen lopulta tiukan finaalin numeroin 6-0 ja 7-6 (7-5) Jyväskylän Tennisseuran Toni Seppäsen ja Tomi Tuomaalan.

Kilpailunjohtaja Tapio Tourunen oli tyytyväinen kisojen onnistumiseen ja erityisesti tapahtuman tunnelmaan. Osallistujia viikonlopun turnauksessa oli 31.

Vieraat kehuivat kisojen järjestelyjä sekä hyvin hoidettuja kenttiä.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä

Henry Salonen (oik.) saapui kisaamaan Portugalista. Finaalissa taipui Rovaniemen Atte Heinikoski.