ÄKS

Tuulivoimaselvitys ja -opas antavat tietoa kunnille ja kansalaisille

06.11.2021 15:52

Keski-Suomen ELY-keskus on julkaissut laajan tuulivoimaselvityksen ja tuulivoiman yleisoppaan, joiden tarkoituksena on auttaa Keski-Suomen kuntia tuulivoimarakentamiseen liittyvien kysymysten ratkaisemisessa sekä antaa kansalaisille tiivistettyä perustietoa tuulivoimaan liittyen.

 

Ympäristöministeriön tuulivoiman edistämiseen osoitetulla rahoituksella on kyseisellä määrärahalla palkatun suunnittelijan toteuttaman selvityksen ja oppaan lisäksi teetetty yhteistyössä Keski-Suomen liiton kanssa tuulivoiman sijoittamiseen liittyvä maakotkaselvitys sekä järjestetty Keski-Suomen ensimmäinen tuulivoimapäivä 2.11.2021.

– Selvitys antaa kattavan kuvan tuulivoimarakentamisessa huomioon otettavista asioista. Se nostaa esille erityisesti Keski-Suomelle tyypillisiä arvoja ja erityispiirteitä, jotka tuulivoiman sijoittamisessa on otettava huomioon, ympäristöyksikön päällikkö Sohvi Hälikkä Keski-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Tuulivoiman yleisoppaaseen on koottu tiivistetymmin perustietoa tuulivoimaan liittyen ja se on suunnattu ihan jokaiselle tuulivoimasta ja siihen liittyvästä tiedosta kiinnostuneelle.

Tuulivoimaselvitys (doria.fi)
Tuulivoimaopas (pdf)

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy