ÄKS

Vapaa-aikatoimen palkintogaalan satoa

18.03.2022 18:00
Jami Kinnunen on Vuoden Urheilija vuosimallia 2021. Onnea, Jami!

Urheilun parissa on taas tuotu Äänekoskelle menestystä, se näkyi kaupungintalolla pidetyssä vapaa-aikatoimen palkintogaalassa. Kulttuuripalkinnon pokkasi pitkän linjan teatterilainen ja Vuoden Urheilija -titteli tuli yli 80-metrin kiskaisulla.

 

Kulttuuripalkinnon pokkasi ohjaaja Pilvi Honka.
– Pilvi Honka on tehnyt jo vuosia hienoa työtä Äänekosken kulttuurin eteen. Hän on toiminut lasten ja nuorten teatterin parissa yli 15 vuotta ja on toiminnallaan voimaannuttanut monia nuoria ja luonut samalla hienoa yhteishenkeä muun muassa Varjolapsissa, vapaa-aikalautakunta perustelee valintaansa.

Kulttuurin kannustusstipendit annettiin kahdeksalle ahkeralle harrastajalle. Kuvataiteen kannustustipendi ojennettiin Annika Kolarille ja Nooa Ohvolle. 

– Annika työskentelee keskittyneesti omaan tahtiinsa ja toteuttaa persoonallisella tavallaan valmiiksi asti kaiken mihin ryhtyy. Hän on ahkerasti läsnä, voittaa joka kerta henkilökohtaiset haasteensa ja hänen valmiit teoksensa ovat aina hyvin viimeisteltyjä. Nooa on ollut ahkerasti läsnä ja toteuttanut kaikki annetut tehtävät. Hänellä on oma persoonallinen tyyli eikä hän matki ketään tai mitään. Hän keskittyy työskentelyyn ympäröivästä hälinästä huolimatta ja tuo pelkällä läsnäolollaan ryhmään iloa ja innostusta.

Musiikin kannustustipendi annettiin Inari Kalliolle ja Nita Linnalle. 

– Inari Kallio, piano (pop/jazz laulu) on monipuolinen, aktiivinen muusikko. Hän tekee omaa musiikkia ja yhdistää omaa laulu- ja soittotaitoaan. Positiivinen ja vastaanottava asenne musiikin tekemiseen. Harmonikkaa soittava Nita Linna on menestynyt kilpailuissa ja on erittäin lahjakas soittaja. Nita on aktiivinen osallistuja musiikin tekemisessä. Nuoresta iästään huolimatta on hän jo pitkällä soittotaidoissa. Nitan tähtäimessä on opiskelu musiikin ammattilaiseksi.

Tanssin palkinto meni Veera Manniselle ja Tuuli Parkkoselle. 

– Veera ja Tuuli ovat aktiivisesti ja monipuolisesti treenaavia nuoria tanssijoita. Heidän duettonsa ”Kautta vaikeuksien” sai ensimmäisen palkinnon Koskelan Tanssin XVII Omat tanssit -katselmuksessa joulukuussa 2021, ja se valittiin myös valtakunnalliseen Kajaanin Uudet tanssit -katselmukseen.

Teatterin kannustustusstipendi annettiin Aada Salmelinille ja Oskari Lähteenmäelle. 

– Aada on usean harrastusvuotensa aikana jatkuvasti venyttänyt omia mukavuusalueitaan kehittyen vastuunkantajana ja ilmaisijana. Aadan vuorovaikutustaidot luovat teatterintekemiseen lämpöä. Hänen sitkeys ja elämänkokemuksen jakaminen antaa esimerkkiä muille. Oskari on ajatteleva ja rohkea oman tiensä kulkija, jolla on empaattisuuden ja kuuntelemisen lahja. Hän on loistava ryhmätyöntekijä, joka ei pelkää heittäytyä tai laittaa itseään likoon. Oskarin syvä eettinen ajattelu ja huumori näkyvät vahvasti materiaalissa, jota Varjolapset tuottaa.

Vuoden Urheilijaksi valittiin odotetusti ÄU:n keihäänheittäjä Jami Kinnunen. 

– Äänekoski Gameseissa tehty maailman ensimmäinen kolmannen polven 80 metrin keihäänheiton ylitys, Kalevan kisojen 4. sija ja Ruotsi-Suomi maaotteluedustus.

Vuoden Nuori urheilija on Paavo Puro

– Kuulantyönnön M16-sarjan SM-kulta, M17-sarjan hallikisojen SM-kulta sekä poikien Ruotsi-Suomi maaottelun 2. sija omalla ennätyksellä 16,92.

Vuoden Veteraaniurheilijaksi nimettiin ÄU:n Tuukka Vuorinen. 

– Tuukka on saavuttanut hyppylajeissa pitkän aikuisurheilu-uran aikana lähes 60 SM-mitalia. Vaikuttaa paikallista yleisurheilua edistäen ja näyttää positiivista esimerkkiä nuorille siitä, että myös myöhemmällä aikuisiällä on mahdollista liikkua ja kilpailla aktiivisesti.

Vuoden Valmentajan tittelin sai Huiman Tommi Koskinen. 

– Tommi Koskinen on toiminut kesästä 2019 Huiman miesten edustuskoripallon päävalmentajana. Tämä aikana seura on noussut valtakunnalliseen 1A sarjaan vuonna 2021. Koskinen toimii myös Äänekoskella yläkoulun ja toisen asteen urheiluakatemioiden vastuuvalmentajana.

Reilun Pelin joukkue on Huiman juniorijalkapallojoukkue T0607

Joukkueessa vallinnut hyvä henki on näkynyt toisten huomioon ottamisena sekä kannustamisena, niin harjoituksissa kuin peleissä. Kauden alussa joukkueeseen yhdistetyt kaksi ikäluokkaa ovat sulautuneet yhdeksi joukkueeksi ja jokaiselle on löytynyt joukkueessa oma paikkansa.

Vuoden Urheiluteko on Äänekosken Huiman miesten koripallon edustusjoukkueen sarjanousu valtakunnalliseen 1A divisioonaan.

Vuoden Stipendiurheilijat:

Huiman M14 viestihiihtojoukkue, SM-hopea, viestihiihto M14 (Kasperi Kuorinki, Aleksi Jalasaho, Kalle Tossavainen)

Teijo Hytönen, MM-kulta, klassinen voimanosto, M50, 120+

Janica Jäntti, MM-pronssi, kahvakuulamaraton, open

Kasperi Kankkunen, SM-pronssi, kreikkalaisroomalainen paini, U15, 62 kg

Iita Kononen, EM-pronssi, painonnosto, T15 ja SM-kullat

Juuso Koskinen, SM-pronssi, painonnosto, M17, 55 kg

Mari Kuukkanen, SM-kulta, kahvakuulaurheilu, N

Ville Kuukkanen, SM-kulta, kahvakuulaurheilu, M

Ulla Luukkainen, MM-kulta, kahvakuulamaraton, open

Arttu Mattila, SM-kulta, korkeushyppy, M

Anssi Mustonen, SM-pronssi, 3000 m juoksu, P16

Aapo Pimiä, SM-hopea, painonnosto, 15 v, 55 kg

Joni Pitkänen, SM-kulta, kreikkalaisroomalainen paini, U20, 55 kg

Paavo Puro, SM-kulta, kuulantyöntö, M16

Viivi Raatikainen, SM-pronssi, keihäs, N19

Satu Rautiainen, SM-kulta, ampumasuunnistus, N

Mervi Rossi, SM-pronssi, kahvakuulaurheilu, N

Emma Yliskoski, MM-kulta, kahvakuulamaraton, junior

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy