ÄKS

Vasemmistoliiton Juho Kautto: ”Liikenne12-suunnitelma parantaa koko Suomen elinvoimaa”

26.05.2021 14:22
Olen kovin kiitollinen, että valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto noteerasi talousarvioaloitteeni. Iso kiitos myös vasemmistoliiton Merja Kyllöselle, joka on jaksanut jaostossa Äänekosken puolesta puhua, sanoo Juho Kautto. Kuva Teijo Piilonen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto kuvailee Liikenne12-suunnitelmaa historialliseksi uudistukseksi. Hän piti vasemmistoliiton ryhmäpuheen lähetekeskustelussa, jossa eduskunta käsitteli valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa vuosille 2021–2032.

 

Kautto pitää toimivaa liikenneverkostoa Suomen elinvoiman kantavana rakenteena. Hänen mukaansa liikenteellä voidaan luoda työllisyyttä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta, ja myös tärkeät ilmasto- ja ympäristöratkaisut liittyvät olennaisesti liikenteeseen.

– Tarvitsemme hyviä yhteyksiä turvaamaan perustuslaillisen oikeuden valita oma asuinpaikka, turvaamaan elinkeinoelämää ja vahvistamaan työllisyyttä. Hyvien yhteyksien avulla pidämme koko Suomen huoltovarmana ja elinvoimaisena, vähennämme päästöjä sekä mahdollistamme entistä sujuvamman työ- ja vapaa-ajan liikenteen kaikille, ei vain harvoille, hän sanoo.

Suunnitelmassa perusväylänpidon rahoitusta nostetaan pysyvästi. Kauton mukaan tämä hyödyttää ammattiautoilijoita, tavallisia kansalaisia ja myös ilmastoa.

– Lähdemme vihdoin ottamaan kiinni väylänpidon korjausvelkaa, mikä on vastuullista ja järkevää sekä ilmasto- että elinkeinopolitiikan kannalta, Kautto sanoo.

Kauton mukaan Liikenne12-suunnitelman uudenlainen ajattelu on tervetullutta niin ympäristön kuin veroeurojenkin kannalta. Olemassa olevan infran hyödyntäminen säästää molempia. Suunnitelmassa väylien rahoitus painottuu myös nykyistä enemmän raiteille. Kautto pitää tätä tärkeänä edistysaskeleena.

– Vähäpäästöisyytensä lisäksi raideliikenne on paitsi sosiaalisesti saavutettavaa, myös esteetöntä, hän sanoo.

12-vuotinen liikennejärjestelmäsuunnitelma on valmisteltu parlamentaarisesti kaikkien eduskuntapuolueiden yhteistyöllä.Kautto kiitteli puolueiden välistä yhteistyötä.

– Sopu suunnitelman laadinnassa antaa uskoa yhteistyökykyyn. Olemme yhdessä kyenneet rakentamaan pitkäjänteisen kokonaisuuden. Tästä kiitokset kaikille työhön osallistuneille.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy