Yhteiskunta alkaa avautua pienin askelin


Arkistokuva.

Maan hallitus päätti avata rajoituksia asteittain.

Kirjastojen uloslainaus tulee mahdolliseksi heti, ja kesäkuun alusta ravintoloita avataan asteittain. Museot, urheiluhallit ja uimahallit aukaistaan kesäkuun alusta alkaen. Ulkoharrastuspaikat avataan 14. toukokuuta alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13. toukokuuta asti. Sen jälkeen 14.5. alkaen edellä mainittujen oppilaitosten tilojen käyttöä opetukseen hallitaan tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä. Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa, ammatillisessa opetuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää kesäkuun alusta alkaen erityisjärjestelyin, ensi viikon torstaina avataan urheilukentät ja ulkoliikuntapaikat.

Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti.

EDIT: juttua muokattu otsikon osalta, jossa kerroimme, että kirjastot aukeavat huomenna. Kirjastojen uloslainaus on sallittua.

Vastaa