Äänekosken joulukadun avajaisissa hyvä meininki – katso videot!


Joulukadun avaus on lapsille mieleinen juttu.

Äänekosken joulukadun avaus oli jälleen kerran yleisömenestys. Tuttuun tapaan Keskuspuisto täyttyi lapsista ja aikuisista jotka tulivat katsomaan joulupukkia sekä ilotulitusta ja virittymään joulun tunnelmaan. 

 

Pientä jännitysnäytelmää koettiin täpötäydessä joulupukin lättähatussa, joka lähti Suolahdesta kohti Äänekoskea kello 17. Kyyti tyssäsi Paatelaan, sillä Äänekosken ratapihalle rikkoutunut veturi tukki raiteen. Oli hiuskarvan varassa, etteivät parisataa matkustajaa jääneet vaille joulun avausta. Oli onnea matkassa, että juna saatiin nytkäytettyä liikkeelle. Loppujen lopuksi suunnitellusta aikataulusta myöhästyttiin 18 minuuttia.

Milla Võsokovskin upeat laulut vangitsivat yleisön kuulolle. Pienimmät eturiviin pakkautuneet kuulijat innostuivat tanssimaan. Joulupukki saapui paikalle junakyydillä ja matkassa hänellä oli Tuohi-tonttu. Jouluvalot syttyivät perinteisesti yleisön huutaessa:”Syty, syty jouluvalot!” Tuttuun tapaan ei ensimmäinen käsky tehonnut, mutta toisella saatiin jo Kauppakadulle valot syttymään ja joulunodotusta valaisemaan.

Illan kruunasi upea ilotulitus. Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Äänekosken kaupunki ja Yrittäjät ry.

Joulupukki ja Tuohi-tonttu tulivat Korvatunturilta. Vs. vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen kyseli kuulumiset.

Keskuspuisto oli sakeana väestä.

Ilotulitus on aina ilo silmälle.

Vastaa