Äänekosken teatteri ei säästele uudessa näytelmässään – Suurenmoista! saa ensi-iltansa helmikuussa


Äänekosken Teatterin seuraava spektaakkeli kantaa nimeä Suurenmoista!

 

Suurenmoista! on tositarinaan perustuva tarina Florence Foster-Jenkinsistä, seurapiirirouvasta, joka haaveilee laulajattaren urasta. Ongelma piilee siinä, ettei Florence osaa laulaa ollenkaan, eikä hänellä itsellään ei ole siitä pienintäkään aavistusta. Vaikutusvaltaisena henkilönä hän saa silti nauttia lähipiirinsä ihailusta, kannustuksesta ja rakkaudesta. Asetelma on ihastuttavan kiero ja antaa pohjaa mitä hersyvimmille tilanteille.

– Tässä näytelmässä on kaikki edellytykset hulvattomalle, karnevalistiselle näyttömätaiteen iloittelulle, ohjaaja Kirsi Sulonen kommentoi.
– Tästä tulee ihan gloorios! Äänekosken teatterin puheenjohtaja Kimmo Myyryläinen vakuuttaa.

Florencen tarina voi olla monelle tuttu muun muassa vuoden 2016 elokuvasta Florence, jossa pääroolia esitti Meryl Streep.

Äänekosken Teatteri ei aio jäädä Hollywood-tuotannon varjoon. Nyt ei säästellä meiningissä eikä näyttävyydessä. Luvassa on herkullinen esitys aina puvustusta, musiikkia ja lavastusta myöten.

– Työryhmässä alkoi heti olla ideoita ja intoa. Vähän niinkuin Florencella itselläänki: Edes taivas ei ole rajana, Sulonen sanoo.

Suurenmoista saa ensi-iltansa helmikuussa 2018. Näytelmän on kirjoittanut Peter Quilter ja sen ohjaa Kirsi Sulonen. 

Vastaa