ÄKS

Aino Pulkkinen kruunasi Kalevan kisansa hopeamitalilla

22.07.2018 20:59 (muokattu 22.07.2018 21:00)
Aino Pulkkinen on maaliviivalla vain niukasti Milja Thuresonin takana.

Jyväskylässä järjestetyt Kalevan kisat saivat arvoisensa päätöksen, kun viimeisenä lajina nähtiin naisten 200 metrin finaali. Äänekoskelaisittain odotukset olivat korkealla, sillä jo 400 metrin mestaruuden napannut Aino Pulkkinen esitti erittäin vakuuttavan juoksun iltapäivän alkuerissä ollen koko porukan nopein ajalla 24,03.

Yksi iso yllätys kisassa nähtiin jo ennen starttia, kun hallitseva mestari Hanna-Maari Latvala ei ilmestynyt ollenkaan lähtöviivalle.

Kisa oli startista maaliin todella tasainen. Kaarteesta ulos tullessa Milja Thureson ja Sara Francis olivat Pulkkista muutaman metrin edellä. Pulkkinen piti juoksunsa kuitenkin erinomaisesti kasassa, nousten loppusuoralla Francisin ohitse. Kaikki pikamatkat urakoinut Thureson piti kuitenkin pintansa kahdeksan sadasosan turvin.

Kahden hopean lisäksi nyt kullan napanneen Thuresonin voittoajaksi ja samalla uudeksi henkilökohtaiseksi ennätykseksi kirjattiin 23,65. Myös Pulkkisen aika 23,73 on uusi oma ennätys, edellinen parani 11 sadasosalla. Pronssille juossut Francis teki niin ikään ennätyksensä ajalla 24,06.

– En oikein muista koko kisasta mitään, ehkä siinä vähän loppui matka kesken. Omasta mielestä kuitenkin hyvä suoritus, Pulkkinen tuumaili tyytyväisenä.

Tulostaululla näkyvä aika antaa aihetta iloon.

Pulkkinen oli erityisesti tyytyväinen siihen, että pystyi kirkastamaan viime vuoden nelossijansa hopeaan. Kuten myös kokonaisuudessa suoritukseensa Kalevan kisoissa.

– Molemmilla matkoilla tuli ennätykset, sekä kultaa ja hopeaa. Oli kyllä todella hyvät kisat, Pulkkinen sanoi. Tähän on varmasti kaikkien helppo yhtyä.

Kausi on kuitenkin vielä kesken ja seuraavaksi vuorossa on perinteiset Lapinlahden kisat. Siellä Pulkkinen aikoo juosta satasen.

Äänekosken Urheilijat sijoittui Kalevan maljassa 28 sijoituspisteellä hienosti sijalle 16. Osallistuvia seuroja tämän vuoden kisoissa oli yhteensä 108.  Voiton vei Helsingin Kisa-Veikot 64 pisteellä.