Haku päällä? Haku korkeakouluihin alkoi


Suolahtelainen Pipsa Kinnunen opiskelee Humakissa yhteisöpedagogiksi (AMK).  – Jos yhtään kiinnostaa kansalaistoiminta ja nuorisotyö, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Humakin nettisivuihin sekä hakea opiskelemaan kevään korkeakoulujen yhteishaussa.

 

Hakuaika korkeakouluihin käynnistyi tänään keskiviikkona. Pipsa Kinnunen on parhaillaan työharjoittelussa Suolahden nuorisotiloilla. 

 

Suolahtelainen Pipsa Kinnunen, 23,  opiskelee nyt ensimmäistä vuotta korkeakoulussa. 

– Hain Humakiin siksi, koska olin haaveillut yhteisöpedagogin urasta jo pitkään, mutta vasta viime vuonna uskalsin hakea. Hakuuni vaikutti myös sijainti. Jyväskylän kampus on lähellä eli pystyn asumaan kotona Suolahdessa, käymään tunneilla Korpilahdella, mutta myös tekemään harjoitteluita Äänekoskella. Olin myös kuullut nuoriso- ja järjestötyön opinnoista pelkkää hyvää, kertoo aikaisemmin Turun ammatti-instituutista tarjoilijaksi valmistunut opiskelija.

Osana opintojaan Pipsa toimii myös tutoropiskelijana eli tukee omia opiskelukavereitaan ja markkinoi myös omaa korkeakouluaan. 

– Hain tutoriksi, sillä tahdon olla opastamassa uusia tulevia opiskelijatovereitani heidän opintojensa aikana. Parasta tutortoiminnassa onkin ollut mahtavat tutorkaverit sekä markkinointikäynnit. Mutta myös haasteita löytyy, ehkäpä aikataulujen sovittaminen tutortoiminnan ja omien muiden opintojen välillä oli alussa hankalaa, mutta nyt nekin murheet ovat poissa, pohtii Pipsa ja kiittelee myös itseään rohkeudesta hakea korkeakouluun: 

– Fiilikset opiskelusta ovat olleet todella loistavat. Meidän ryhmä on mahtava sekä olemme päässeet jo tekemään kaikenlaista tulevaan ammattiimme liittyen, kertoo Pipsa ensimmäisen vuoden opinnoistaan.

Toisen asteen haku päättyi – korkeakoulujen osalta alkamassa

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen päättyi 12.3., mutta lisähaut ovat mahdollisia. Korkeakoulujen kevään 2019 yhteishaku on puolestaan mahdollinen 20.3.−3.4. klo 15.00 saakka.

– Huhtikuun 3. päivään saakka lukion tai ammattikoulun käyneiden on mahdollista hakea ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin. Opiskelu kannattaa aina, pohtii Pipsa Kinnunen.

Lisätietoja opetushallituksen sivuilta www.opintopolku.fi

Jos yhteisöpedagogi (AMK), kulttuurituottaja (AMK) tai tulkki (AMK) -opinnot kiinnostavat, lisätietoja näistä tutkinnoista saat www.humak.fi  Samasta osoitteesta infoa myös ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista sekä avoimen amk:n opinnoista.

Vastaa