Huiman naiset saivat uuden valmentajan!


Herhiläispesässä on uusi pomo!

Äänekosken Huiman naisten edustusjoukkueen uusi valmentaja on Juuso Sainio.

 

Huima on tehnyt sopimuksen Sainion kanssa torstaina 8. helmikuuta. Sainio saapuu Huimaan Jyväskylästä, jossa hän on toiminut Jyväskylä Basketball Academyn miesten edustusjoukkueen valmentajana. JBAn edustusjoukkue pelaa kaudella 2017-18 miesten 1A-divisioonassa.

Hienoa, että saamme hänet tänne, sillä hän on erittäin kiinnostunut naiskoripallosta ja sen kehittämisestä. Hän sopii varmasti joukkoon hyvin. Ajatus on, että hänen kanssaan lähdemme kehittämään tietenkin äänekoskelaista koripalloa, mutta myös koko Keski-Suomen naiskorista. Kunhan Juuso pääsee aloittamaan, rakennamme muun joukkueen hänen ympärilleen ja katsomme millainen joukkueenjohtaja porukkaan sopii, koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen sanoo.

Hyytiäinen kertoo, että JBA:n kanssa aiotaan tehdä enemmänkin yhteistyötä keskisuomalaisen naiskoriksen kehittämiseksi.

Torstaina varmistui myös lisää pelaajauutisia. Tyler Gilbert on lähtenyt Huimasta kotimatkalle ja Jazmine Perkins on omasta pyynnöstään vaihtamassa seuraa Korisliigassa.

Jazzkin lähti tänään Äänekoskelta. Häntä pyydettiin liigan kärkikastissa olevaan joukkueeseen, eikä ole ihme, että se häntä  kiinnosti. Vapautimme hänet lähtemään, Hyytiäinen kertoo paljastamatta Perkinsin uutta seuraa.

Kenya Robinsonin tilanne on tällä hetkellä vielä auki.

Minun ja joukkueen toive on, että Kenya jäisi Huimaan pelaamaan, Hyytiäinen sanoo.

Viikon aikana naisten edustusjoukkueessa on ollut hurja meno, sillä moni asia on muuttunut vain muutamassa päivässä: joukkueenjohtaja, valmentaja ja kaksi pelaajaa ovat lähteneet. Hyytiäinen pitää tilannetta tässä vaiheessa hyvänä ja iloisena. Myös joukkue on ilmeisesti hyvällä mielin asioiden tilasta.

Tytöillä on hyvä fiilis vaikka tässä onkin aika vauhdilla tapahtunut paljon asioita. On ollut vähän kaoottista, mutta nyt on palaset loksahdelleet paikoilleen. Niin ne asiat tuppaa järjestymään. Tästä on tosi hyvä jatkaa eteenpäin, Hyytiäinen sanoo.

Vastaa

 1. Ismo Penttinen

  Kun lukee tämän kappaleen uutisesta.. niin ei voi kuin ihmetellä.. Hyvä ja Iloinen tilanne???

  ”Viikon aikana naisten edustusjoukkueessa on ollut hurja meno, sillä moni asia on muuttunut vain muutamassa päivässä: joukkueenjohtaja, valmentaja ja kaksi pelaajaa ovat lähteneet. Hyytiäinen pitää tilannetta tässä vaiheessa hyvänä ja iloisena. Myös joukkue on ilmeisesti hyvällä mielin asioiden tilasta”

  Ymmärrän että halutaan muutoksia, mutta tapa jolla melkein 40v Huimassa junioreita ja naisia valmentanut Mervi Nurmi ”syrjäytettiin”, on mielestäni huonoa urheiluseuran politiikkaa. Tai suorastaan sanottuna peliä.

  Kai tämä on nyt niitä uusia tuulia. Otetaan vauhtia uuden valmentajan kanssa alemmista sarjoista. Mielenkiintoista nähdä mihin tämän uuden valmentajan kanssa kustannustasot asettuvat. Mervihän osallistui aktiivisesti varain keräykseen.

  Vastaa
 2. Erkki Kautto

  Kauan odotettu ratkaisu naisten koripallojoukkueen kohdalla on vihdoin toteutunut.Naisten koripalloilun kehittyminen on ollut pysähdyksissä jo vuosia.On poljettu pahoin paikoillaan ja rahallisia resusseja poltettu ns,saamattomuuteen.On hienoa,kun joukkueessa ymmärretään,että kehittyä täytyy jos menestystä halutaan tositarkoituksella saavuttaa.Joskus on valmentajan vaihdos aina edessä.Huimassa se on vienyt naiskoripalloilussa liian kauan.Kunnioitan syrjään siirtyneen Mervi Nurmn panosta Huimassa.Mutta nyt tehdyt ratkaisut ovat oikeasuuntaisia.Nyt on taistelun hetki ja päättäväisyys sarjapaikan säilymisen eteen tehtävä,vielä ei ole liian myöhäistä.Juuso Sainiolle menestystä ,uskon että nyt tehdään myös Huiman johdossa oikeita ratkaisuja.

  Vastaa
 3. Huimafani

  Erikoinen ajankohta näille ratkaisuille?? Nää harrastelija organisaatiot urheiluseuroissa on varsinaisia kultapossukerhoja. Pidetään toistemme perseet puhtaana.

  Vastaa
 4. Sivusta seuraaja

  Karmeeta seuraattavaa. Ei voi olla näin että ex-kunnallispoliitikko Hyytiäinen tulee johtamaan urheiluseuraa täysin vailla minkäänlaistaa aiempaa kosketuspintaa urheiluun.

  Vastaa
  1. Seppo

   Täysin samaa mieltä.
   Seuraavaksi menee Hyytiäinen vaihtoon,
   ehkä jo ensi vuonna.

   Vastaa
   1. Huimafani

    Huimassa on kaikki mahollista, mikään ei enää yllätä. Tuskinpa se ihtensä vaihtaa.

    Vastaa
   2. Toinen sivusta seuraaja

    Pallo pitää vaan saada liikkeelle, parhaiten se liikkui lopussa kun oli omat kentällä.
    Näin sanoi Mervi itse vielä viimeiseksi jääneen pelin jälkeen. Luulisi valmentajan seisovan näiden omien takana ja uskovan heihin. Päinvastoin eroaa ja sanoo eron syyksi Tylerin pois potkimisen. Tietääkseni Merville ei annettu potkuja, peiliin katsomisen paikka mielestäni valmentajalla. Olisi ollut viksua mennä kausi loppuun ja vaihtaa sitten maisemia. Enpä menisi Laura-Liisaa osoitteleen sormella ja sanomaan syypääksi.
    Mervi on tehnyt hyvää työtä ja tulokset puhuu puolestaa, mutta aikansa kutakin.
    Samaa mieltä Erkki Kauton kanssa, että paikallaan on homma polkenut, ei ole paloa löytynyt enään useampaan vuoteen.

    Vastaa