Kylä lasten silmin


Markku Waris, Terho Poikolainen ja Sinikka Hintikka tutkailivat tarkalla silmällä piirustuksia. 

Suolahden Kyläyhdistyksen alulle paneva piirustuskilpailu Minun Suolahteni on ratkennut. 

 

Suolahden kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen ja kyläyhdistysaktiivi Markku Waris vinkkasivat keväällä luokanopettaja Sinikka Hintikalle mahdollisesta piirustuskilpailun järjestämisestä. Sinikka laittoi toimeksi ja akiteerasi Suolahden yhtenäiskoulun alaluokkien opettajat mukaan toteutukseen. 

– Jokaiselta alakoulun luokkatasolta tuli kisaan mukaan piirustuksia, tuomariston jäsen Sini-ope sanoo iloisena. 

Yhteensä Minun Suolahteni teemalla tehtyjä tuotoksia saatiin kisaan mukaan huikeat 148 kappaletta. 

– Ja yksi veistos, Markku lisää ja pyörittelee käsissään katiskaverkosta tehtyä Lastaajapatsas -teosta. 

Myös ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffansson kutsuttiin mukaan tuomaristoon. Teokset jaettiin ryhmiin: uusi ja vanha koulu, kirkko, vesitorni, Suojärven uimaranta, koti, Wanha Asema ja maisemat. 

– Keltainen Asemakadun koulu ja kirkko näyttävät olevan suurimmat inspiraation lähteet, Terho laskee. 

Keltainen on ollut suosituin väri Suolahden värikartassa. Se loistaa auringon kanssa kilpaa myös lasten taiteilemissa teoksissa. 

Valinta oli vaikea. Monenlaisten pudotusten jälkeen jäljelle jäi parikymmentä teosta, ja näistä jokainen raatilainen valitsi mielestään parhaimman. Finaaliin selvisi kolme teosta. 

Ekaluokkalaisen Aurora Viikin piirtämä koulutalo oli tuomariston yksimielinen ykkönen.

Pitkän pohdinnan jälkeen voittajaksi valikoitui yksimielisesti 1A:n Aurora Viikin tekemä tarkka piirustus koulusta, jossa hän aloitti koulutiensä. Samassa talossa aloitti koulunsa myös jokainen raadin jäsen.

– Kuvan valintaan liittyy selvästi nostalgiaa, toisaalta myös valintaa tukee ajatus kuinka tärkeänä rakennus on koettu, kun puhutaan Minun Suolahdestani, Marjo sanoo. 

Raadin jäsenet olivat hyvin vaikuttuneita pienen oppilaan kärsivällisyydestä ikuistaa kuvaan talon kaikki ”viissataakuus ikkunaa”. 

– Tässä on osattu hahmottaa jo perspektiiviäkin, Terho ihmettelee nuoren taiteilijan osaamista. 

Kyläyhdistus palkitsee kolme teosta lahjakortein, ja voittajaluomus pääsee koristamaan t-paitaa, jota tulee myyntiin Suolahden Kesä -tapahtumaan 28.-30.6. Wanhalle Asemalle. Lahjakortit Auroran lisäksi menee 4C:n Johannes Saastamoiselle ja 6B:n Kuisma Kedolle. 

– Järjestämme myös näyttelyn kilpailun kuvasaldosta, Markku ja Terho lupaavat ja kiittävät osallistujia kovatasoiseen ja ajatuksia herättävään kisaan. 

Mukaan taiteiltiin 148 teosta.

 

Vastaa