Lemmikkien joulusiunaukseen saapui kymmeniä koiria


Rauhallinen joulu kuuluu myös karvakorville.

Äänekosken kirkkoherra Elina Tourunen toimitti keskusaukiolla lemmikkien joulusiunauksen joulun alla. 

 

Keskusaukiolle saapui lähes 50 lemmikkiä ihmistensä kanssa nauttimaan joulun tunnelmasta. ÄKSän tietojen mukaan kyseessä oli ensimmäinen lemmikkien joulusiunaus, joka oli Hissun Kissun-yrittäjä Anna-Liisa Piispasen ja kirkkoherran yhteinen idea.

Piispanen oli tuonut siunaustilaisuuteen myös jokaiselle lemmikille pienen joululahjan, että joulumieli olisi myös karvatassuille taattu.

Kirkkoherra siunasi paikalle tulleet karvakuonot seuraavilla sanoilla:

Eläimet, sekä metsän eläimet, että kotieläimet ovat aina olleet osa suomalaista joulun viettoa. Ennen vanhaan uskottiin, että jouluyönä eläimet osaavat puhua. Ja mitä ne puhuivat? Ne joko liittyivät enkelparven ylistykseen ja ylsitivät Jumalaa, tai sitten valittivat huonosta kohtelusta Luojalle. Isännät ja emännät tahtoivat, että heistä puhutaan vain hyvää, siksi he puhdistivat tallit ja navetat ja laittoivat puhtaita olkia eläimille ja karjalle annettiin yllin kyllin syötävää. 

Tehdään mekin näin. Otetaan oppia vanhoista perinteistä ja pidetään hyvää huolta keskellämme elävistä karvakuonoista ja kaikenlaisista kotieläimistä, lemmikeistä ja metsän eläimistä. Ja myös niistä enemmän tai vähemmän karvaisista ihmislähimmäisistämme. 

Arvostetaan jokaista elävää olentoa ja rauhoitutaan joulun ihmeen äärelle. Hyvät eläinten ystävät ja eläimet, siunatkoon ja varjelkoon teitä kaikkivaltias ja armollinen Jumala, isä, poika ja pyhä henki. Amen. 

Vastaa