Liikuntatalon peruskorjaus keskeytynee – valtionavustus haluttua pienempi


Äänekosken Liikuntatalon peruskorjauksessa tuli mutka matkaan, kun valtionavustuksen osuus jäi reilusti odotettua pienemmäksi.

 

Liikuntatalon peruskorjaukseen myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen valtionavustuksena 400 000 euroa, kun sitä oli haettu 700 000 euroa.

Hankkeelle oli varattu kaupungin investointiosan mukaisesti yhteensä 4 720 000 euroa. Hankkeen aloittaminen oli sidottu siihen, että avustusta saadaan 700 000 euroa.

Tilapalvelut katsovat, että lisämäärärahan hakeminen ei ole mahdollista, sillä yhtenäiskoulujen rakentamisessa on tullut esille suuria lisämäärärahatarpeita.

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se keskeyttää Liikuntatalon peruskorjaushankkeen, koska se ylittää sille esitetyt määrärahat. Lisäksi tekninen lautakunta ehdottaa, että hanke tullaan toteuttamaan sen suuruisena, että saatu valtionapu saadaan täysisuuruisena. Opetusministeriön edustajan kanssa käytyjen neuvotteluiden lopputuloksena on, että valtionapu saadaan mikäli hankkeen kokonaiskustannukset ovat vähintään 1,5 miljoonaa euroa.

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilän mukaan tilanne ei tule viivästyttämään Liikuntatalon peruskorjauksen aloittamista. Peruskorjaustyöt tullaan aloittamaan viimeistään 1. lokakuuta 2017. Uusittu peruskorjausselvitys on toimitettava AVI:lle sekä opetus- ja kulttuuriministeriöön elokuun loppuun mennessä.

Vastaa

  1. HP:nen

    Sittenhän siinä on aikaa ja varoja laittaa kuntoon Telakalla kuntoilusalia, jo silläkin perusteella, kun sinne on aiemmin kauan sitten myönnetty 26,000-tuhatta euroa, se siten kuin yhteiskuntatatukirahaa. Vai onko nekin rahat menneet konsulttifirmoille jo maksettuina huu haa suunnitelurahapalkkoina – peräti 23.000-tuhatta euroa.

    Vastaa