Metsä Groupissa lähes 1000 tulevaisuuden osaajaa perehtyy biotalouden mahdollisuuksiin


Metsä Group työllistää viime kesien tapaan lähes 1 000 nuorta. Suomessa kesätyöntekijöitä on yhteensä noin 750.

 

– Tavoitteemme on antaa jokaiselle mahdollisuus työssä onnistumiseen kannustavassa ja reilussa työyhteisössä, myös kesätöissä, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula kertoo.

Metsä Groupissa näkee puun koko arvoketjun vastuullisesti tuotetusta raaka-aineesta maailman markkinoilla myytäviksi huippuluokan biotuotteiksi.

– Tarjoamme töitä useiden eri alojen opiskelijoille tuotantolaitoksillamme, yksiköissämme ja puunhankintapiireillä. Kesätöitä löytyy esimerkiksi prosessiteollisuuden, metsänhoidon, myynnin ja  teknisen asiakaspalvelun saralta. Haemme ensisijaisesti meille soveltuvien alojen opiskelijoita, joten teoriaopintoja pääsee soveltamaan käytäntöön. Vahva motivaatio kehittyä ja kasvattaa omaa osaamista sekä kyky ja halu ottaa vastuuta vaativistakin tehtävistä vie pitkälle, Karhula lisää.

– Haluamme, että työ tarjoaa mahdollisuuksia oivaltamiseen ja oppimiseen. Arvostamme arvojemme mukaisesti luotettavuutta, yhteistyötä, uudistumista ja vastuullista tuloksentekoa.

Metsä Group on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa tukemassa nuorten vastuullista työllistymistä.

– Kesätyöt ovat osa suunnitelmallista varautumista lähivuosien työntekijätarpeisiin ja toivomme, että opiskelijat tulevat meille useampina vuosina ja näkevät erilaisia työympäristöjä ja tehtäviä. Valmistuneille avautuu paljon mahdollisuuksia ja suunnitellut uudet investoinnit lisäävät toteutuessaan työllistymismahdollisuuksia.

– Metsän mahdollisuudet ovat esillä eri puolilla Suomea järjestettävissä ura- ja rekrytointitilaisuuksissa. Ne ovat hyviä verkostoitumistilaisuuksia, joissa voi kysyä asiantuntijoiltamme niin kesätöistä kuin muistakin uramahdollisuuksista. Jatkamme edelleen aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa, Karhula summaa.

Vastaa