Musakorneri: Avant Garden: 16:18


Nyt mennään musakornerissa ihan vaihtoehtoiseksi.

 

 

Musakorneriin on tällä päivämäärällä etsitty jälleen uusi tuttavuus. Keski-Suomen Opiston nurkissa herran vuonna 2009 tavannut ryhmärämä  Jaakko Inkinen, Teemu Kaipomäki,  Ville Hardén muodostavat alternativehardrockeksperimentaaliorkesterin Avant Gardenin.

Vuonna 2013 Queens of the Stone Agen keikan huuruisissa jälkimainingeissa, Kallion hämyisissä kuppiloissa alkoi kyteä ajatus.

– Mietittiin et miksei ruvettais vaikka veivaan kimpassa, Hardén tiivistää.

Kolmikko on nykyään strategisesti ripoteltu kaunistamaan maisemaa koko maahan: Jämsään, Lahteen ja Jyväskylään. Vaihtoehtoisen musiikin tekemiseen ryhdytään sessiotyylisesti, kun osutaan samalle postinumeroalueelle. Jos lavalle eksytään, niin kokoonpanoon otetaan Samuli Hyvönen, korostamaan orkesterin semipiilevää äänekoskelaisuutta.
Musakorneribiisiksi valikoitui ryhmän EP: toinen kipale 16:18. Biisin juuret on kasvaneet rockin maa-ainekseen niin ikään kesällä 2013.
– Jaakko esitteli ensimmäisissä biisitekosessioissa tän sointukulun ja yhdessä Teemun kanssa kasasivat sitten sävellyksen. Lyriikat on mun jäljiltä, niinku koko ep:llä. EP:hän on arvosteluissa tulkittu konseptilevyksi, mut sanotaanko näin että itsestäänselvin tulkinta ei välttämättä ole se paras vaihtoehto, Hardén selostaa.

Biisiä ja sen merkityksellistä ei toimituksemme ala sen suuremmin setvimään, sillä niin ei tee itse bändikään.
– Meillä on sellainen linja ettei biisejä lähdetä liikaa selittämään, vaan antaa ihmisten tehdä omat tulkintansa, Hardén sanoo mystisesti.

Mikäli alla oleva biisi ei taltuta rockin nälkää, voi poppoota koittaa yrittää seurata Juhannuksena, kun sakki ahtautuu kamojen kanssa pakuun ja suuntaa kiertueelle.
–Me ja toinen Teemun pyörittämän Kello Neljän Levyt- mikrolevy-yhtiön artisti Pekan Pizza ja Kebab, lähdetään juhannuksena kiertään Etelä-Suomea pakulla, heittäen pikkukeikkoja random lokaatioissa ja kuvaten dokkaria, Hardén ilmoittaa.

– On muuten sointukulku pelkkää duuria tässä, valveutunut musakorneritoimittaja pätee.

Vastaa