Musakorneri: Moody – November


Moody on nyt kokonaan äänekoskelainen! Kuva: Tomi Mäkelä.

November kirjoitettiin vuosi sitten marraskuussa. Inspiraatio tuli, kun kyseisen kuukauden aikana elämä tuntui menevän melko lailla perustavanlaatuisesti päin persuksia. 

 

Biisin tarina itsessään on keskisormen nosto marraskuulle.

– Viime vuonna siitä selvittiin, ja aiotaan selvitä jatkossakin. Antaa marraskuun tulla, sitä potkitaan perseelle ja läpsitään ympäri korvia aina uudestaan ja uudestaan, laulaja-kitaristi Otto Halonen kertoo uhoa tihkuen.

November on uhmakasta vihaa ja raivoa. Moody vaihtoi basistin, kun tuumattiin, että on tullut aika panostaa touhuun enemmän aikaa ja rahaa. Rivi on nyt suora ja valmiina taistoon, olipa kyseessä sitten vaikka marraskuu. Biisi on omistettu Oton isoveljelle, kesällä yllättäen menehtyneelle Ilarille.

– Edellinen basistimme ei valitettavasti pystynyt enää nipistämään itsestään enempää. Sen seurauksena otettiin välittömästi yhteyttä rakkaaseen lapsuudenystävään ja soittokaveriin, Hytösen Panuun, joka otti innolla basistin pestin vastaan. Panun eläimellinen esiintyminen ja rakkaus rock-musiikkiin on osoittautunut äärettömän suureksi voimavaraksi bändille. Tällä hetkellä tuntuu, että miehistön kemiat kohtaa paremmin kuin koskaan ennen. Ja nyt on koko remmi äänekoskelta lähtöisin, intoilee Otto onnellisena.

Uudella kokoonpanolla on vasta yksi keikka alla, ja siitä jäi hyvä maku suuhun. Tällä hetkellä Moody työstää kolmen biisin EP:tä. Otto kertoo, että siitä tulee sairaan kova. Uskotaan.

– Innolla odottelemme myös kevään keikkoja, Otto lurittelee.

– Video pitää katsoa vain yhdellä silmällä, jos meinaa pysyä penkissä. Radiosoittolistat voisi jo uudistua, ja pistää Miljoonasateen miljoona kertaa kuultu Marraskuu tauolle ja korvata se tällä Moodyn Novemberilla. Ei siinä, että kyseisessä Marraskuussa olis vikaa, mutta kun siitä on tullut radiotoimittajille niin ilmiselvä juttu. Vähän niinkuin se, että jouluna syödään kinkkua ja vihreitä kuulia, Musakorneritoimituksessa filosofoidaan ja visioidaan varsin radikaalia muutosta valtakunnan musatraditioon.

– Nimeän Panun Äänekosken – ei vaan koko Suomen Fleaksi! Tulisko Moody tänne Koskelle ennen marraskuuta, että vois lähteä heiluttaan tukkaa, toimituksen kellarissa pohditaan.

Vastaa