Opiskelijastipendin haku alkaa tammikuussa


Opiskelustipendi kannustaa opiskelemaan.

Äänekoskelta muualle opiskelemaan muuttanut 18-29 -vuotias nuori on jatkossa oikeutettu vuosittaiseen opiskelustipendiin, mikäli säilyttää kotikuntanaan Äänekosken. Kevään hakua varten opiskelijan kotikunta on oltava Äänekoski jo ennen vuodenvaihdetta.

 

Äänekosken kaupunki jakaa vuonna 2020 opiskelijastipendejä tutkintotavoitteisesti ja päätoimisesti muualla kuin Äänekoskella opiskeleville 18-29-vuotiaille nuorille. Stipendin suuruus on 350 euroa vuodessa ja se on tarkoitettu opintoihin. Stipendi on saajalleen verovapaata tuloa. Stipendi tuli haettavaksi ensimmäistä kertaa tammikuussa 2018 ja stipendi myönnettiin 64 hakijalle. Vuonna 2019 stipendi myönnettiin 80 hakijalle.

Opiskelijastipendillä pyritään kannustamaan Äänekosken nuoria hankkimaan koulutusta ja ammatin. Samalla kotikuntastipendi voi auttaa ylläpitämään elävää suhdetta kotikuntaansa, kun esimerkiksi opiskelupaikkakunnan ja kotikunnan väliseen matkaamiseen jää enemmän rahaa.

Stipendin saamisen yhtenä ehtona on, että hakijan virallinen kotikunta on Äänekoski. Väestötietoihin vuoden 2020 kotikunta määrittyy vuoden 2019 viimeisen päivän tietojen mukaan.

Haku alkaa 13. tammikuuta ja stipendiä tulee hakea 28.2.2020 mennessä. Stipendejä myönnetään ja maksetaan toukokuussa 2020 hakemusten perusteella.

Tarkemmat myöntämiskriteerit ja hakuohjeet löytyvät kaupungin nettisivuilta osoitteesta: http://www.aanekoski.fi/opiskelustipendi

Opiskelustipendin jakamisesta päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 4.11.2019.

Vastaa