Presidentin äänestys on sujunut hyvin


Jos et ole vielä käynyt niin nyt hopihopi!

Presidentin äänestys on menossa parasta aikaa. Vaalihuoneistot sulkeutuvat kello 20, ja heti sen jälkeen saadaan tietää annettujen ennakkoäänien tulos. 

 

Suolahdessa, Asemakadun koulun äänestyspaikalla on ollut vilkasta. Vaalivirkailijoiden mukaan äänestämässä on käyty tasaiseen tahtiin, ja välillä on saatu jonottaakin. Ensimmäisten tuntien aikana äänestämässä kävi sata äänestäjää per tunti.

– Väkeä on käynyt koko päivän ajan. Ensimmäisenä äänensä kävi antamassa K-Citymarketkauppias Mika Lankinen vaimonsa Tiinan kanssa, kertoo vaalilautakunnan puheenjohtaja Mauri Ilves.

Ensimmäinen äänestäjä tarkastaa samalla, että uurna on tyhjä.

– Kello 18 mennessä on äänestämässä käynyt noin tuhat suolahtelaista. Äänestysprosentti näyttää jäävän laimeaksi, Ilves veikkaa.

Vaalivirkailijat ovat huomioineet positiivisen ilmiön.

– Täällä on käynyt todella paljon nuoria aikuisia, sekä isejä ja äitejä pienten lastensa kanssa, vaalilautakunnan jäsen Arja Leppänen sanoo.

Ilves arvioi, että Suolahdessa on äänet laskettu viimeistään klo 22.30.

– Ellei ole ole heittoa, että kirjanpito täsmää annettuihin ääniin.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, mennään toiselle vaalikierrokselle, jossa mukana on kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta. Mahdollinen toinen kierros käydään 11. helmikuuta.

 

Vastaa