Rikosten kokonaismäärä tippui Äänekoskella lähes puoleen!


Poliisihallituksen  julkaisemien tilastojen mukaan Äänekoskella kaikkien rikosten kokonaismäärä tippui edellisvuodesta jopa 47,95 prosenttia.

 

 

Tilastoissa verrataan tammi-kesäkuun poliisitilastoja viime vuoden tammi-kesäkuun tilastoihin.

Laskussa ovat kaikki isot kokonaisuudet eli omaisuusrikokset, murtovarkaudet, väkivaltarikokset, huumausainerikokset sekä liikennerikokset. Yksittäisistä rikosnimikkeistä nousussa olivat törkeät asuntomurrot yrityksineen, liikehuoneistomurrot, törkeät pahoinpitelyt  ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Hälytystehtävien määrä laski 4,69 prosentilla. Yhteensä hälytystehtäviä Äänekosken alueella oli alkuvuoden aikana 1 949 kappaletta, joista A- kiireellisyysluokkaan laskettavia hälytyksiä oli 130.

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin: rikoslakirikosten (pois lukien liikennerikokset) tutkinta-aika nousi yli puolella, omaisuusrikosten tutkinta-aika 40 prosentilla ja väkivaltarikosten tutkinta-aika yli 60 prosentilla.

Vastaa

  1. Minna Kuusjärvi

    Rattijuopumusten (väheni 13%) ja huumausainerikosten (väheni 10%) osuus selittyy varmastikin sillä, että täällä on poliisien resurssipula. Maakunnan osalta kasvua oli 29 ja 17 %:a.

    Vastaa