Urhon kasvatti Topias Ranta allekirjoitti ensimmäisen liigasopimuksensa KalPan kanssa


Topias Ranta solmi KalPaan liigasopparin.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa on solminut sopimuksen Urhon kasvatin, Topias Rannan, 18, kanssa. Yksivuotisen sopimuspaperin allekirjoittanut Topias odottaa mielenkiinnolla ensi kauden tulevia koitoksia. 

 

Topias oli kolmevuotias, kun hän sai ensimmäiset hokkarit jalkaansa ja lähti saman tien isänsä mukaan Urhon kiekkokouluun. Sami Rannan kanssa vaahtosammuttimen kokoisia jääkiekkoilijan alkuja luotsasi urholaiset kiekkoilijat Jukka Ilves, Timo Järvinen ja Petri Mäkinen. 

– Kymmenen vuotta meni Urhon paidassa, Topias laskee.

15 vuotta myöhemmin löytyy Topiaksen taskusta ensimmäinen liigasopimus. Topias kertoo, että hänellä on ollut tarkka tavoite saada jääkiekosta itselleen ammatti.  

– Pienenä halusin pelata jääkiekkoa, kun se oli hauskaa. Siinä vaiheessa, kun huomasi, että realistinen tavoite voisi olla korkealla, alkoi tavoitteellinen harjoittelu. Tästäkin huolimatta pelaaminen on yhä kivaa, sanoo juuri Kuopiosta kotiinsa Sörkkään viikonlopun viettoon saapunut Topias vakavana. 

Puolustajan paikkaa pelaava Topias voitti A-nuorten SM-kultaa juuri päättyneellä kaudella. Pelipaidassa luki KalPa. Neljä edellistä kautta meni Jypin paidassa. Lukio vaihtui syksyllä Jyväskylän Voionmaalta Kuopion klassilliseen lukioon. 

– Kun Jyppi tippui sarjassa alaspäin, katsoi parhaaksi vaihtaa seuraa. Vaihtoehtoina oli Mikkelin Jukurit tai KalPa, Topias sanoo ja laskee lähteneensä Urhosta Jyppiin 13-vuotiaana.

Topias on ennättänyt seurata Urhon menestystä juuri päättyneellä kaudella. Hän iloitsee myös hallihankkeen etenemisestä.

– Toivotaan, että hallihanke etenee maaliin saakka ja että joukkue pitää kakkosdivaripaikkansa. On mukava seurata kotikylän jääkiekkobuumin kasvua. Uskon, että positiiviset jutut nostavat lajin suosiota ja harrastajajoukko kasvaa entisestään, Topias sanoo ja toivoo jääkiekkohuuman nousevan Äänekoskella. 

Jääkiekko haukkaa lukiolaisen ajasta lähes kaiken – loppuaika valveillaolosta vietetään opiskellen, kunnes koittaa yöunien aika.

– Aamulla lähden seitsemän maissa hallille. B-junnuissa taisi olla kaksi vapaata aamua viikossa, Topias laskee. 

KalPa solmi keskiviikkona sopimukset Topiaksen lisäksi viiden muun nuoren pelaajan kanssa. 

– Olemme hyvin positiivisella mielellä siitä, että nämä pelaajat haluavat jatkaa Kuopiossa. He ovat vielä nuoria pelaajia ja vaikka ensi kausi tulee lähtökohtaisesti heidän osaltaan sujumaan A-nuorten puolella, tulevat he kehittymään ensi kauden aikana jälleen lisää, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman selvitti lähettämässään tiedotteessa.

  Pitkäjänteinen työnteko, jatkuvuus sekä pelaajien kasvattaminen ja kehittäminen ovat meille tärkeitä arvoja menestyksen rakentamisessa ja ne kaikki yhdistyvät hienosti näiden tulevaisuuden nimien sopimuksissa, Saksman jatkoi. 

Vastaa