Villi kahdeksan maalin show Villikettujen kera – tasapeli toi Huimalle kesän avauspisteen

21.05.2018 08:54 (muokattu 21.05.2018 08:55)

Jalkapalloa, Kolmonen
Huima–Villiketut 4–4 (2–2)

Äänekosken Huima kohtasi sunnuntaina kotinurmellaan Villiketut Jyväskylästä. Kotijoukkue aloitti pelin vahvalla prässillä ja se tuottikin salama-alun. Ottelua oli pelattu vain 56 sekuntia, kun riiston jälkeen Niko Kinnunen lähti nopeaan hyökkäykseen ja syötti Roope Mikkoselle, joka ei erehtynyt viimeistelyssään.

Huiman vahva vire jatkui ja painopiste oli enemmän Villikettujen päädyssä. Huima oli lisätä johtoaan ottelun viiden minuutin kohdalla, mutta maalivahti torjui farmiapu Fabian Hansilianin kohti yläkulmaa suuntautuneen laukauksen.

Vierailija Villiketut alkoi pelin edetessä päästä peliin mukaan ja ottelun 18 minuutin kohdalla Genc Kovagi laukoi vapapotkusta muurin yli hienosti yläkulmaan ja tasoitti ottelun 1–1:een.

Huima siirtyi ansaitusti uudelleen johtoon 32 minuutilla, kun laidalta hyvän haaston jälkeen Mikkonen tarjoili maalinedustalle kokeneelle Niko Kiiverille joka ei erehtynyt. Huima jatkoi vahvaa menoaan ja sai luotua kolme huikeaa paikkaa ottelun 34., 38. ja 42. minuutin kohdilla. Kaksi näistä vierailijat selvittivät pelastaen pallon maaliviivalta.

Kun ei Huima tehnyt paikoistaan, niin Villiketut rankaisi ensimmäisen jakson yliajalla. Tätä tilannetta edelsi Huiman vaarallinen hyökkäys, jossa laitapuolustaja Toni Koskinen teki taustanousun puolustuksen selustaan. Kinnusen ratkaisevan läpisyötön Villiketut katkaisi ja heitti nopean pitkän hyökkääjille, joista Rasmus Ervasti pääsi karkuun ja tasoitti juuri ennen taukovihellystä pelin 2–2.

TOISELLA jaksolla vierailija lähti peliin prässäävämmällä ilmeellä ja tämän seurauksena Villiketut oli hyökkäyksissään paljon vaarallisempi kuin ensimmäisellä jaksolla. Ottelun 71 minuutin kohdalla Villiketut meni ensi kertaa ottelussa johtoon Teemu Vänttilän laukoessa pienestä kulmasta ohi vastaantulleen maalivahti Jani Järven. Tilanteessa 2–3 ei oltu kauaa, sillä Villiketut pääsi 75 minuutin kohdalla jo 2–4 johtoon Ervastin toimesta.

Huiman taistelu jatkui ja hyvän pelin pelannut Mikkonen kavensi ottelun Hanslianin syötöstä 3–4, kun pelikello näytti 78 minuuttia. Vain hetki myöhemmin juuri vaihdosta tullut Miikka Muurikainen teki ottelun komeimman osuman tehden pienen harhautuksen ja perään komean noin 20 metristä lähteneen laukauksen, joka meni kovaa oikeaan yläkulmaan.

NÄLKÄ voitosta näkyi 4–4-tasoituksen jälkeen loppuminuuteilla Huiman yrittäessä rohkeasti voitto-osumaa. Pelissä riitti vauhtia ja maalipaikkoja, mutta lisäosumia ei syntynyt. Näin Huima avasi pistetilinsä sarjassa.

– Tästä on hyvä jatkaa ja toivoa sopiikin, että kokoonpanoon saadaan lista täyteen miehiä jatkossakin ja näin ollen iskukykyinen ryhmä otteluihin, valmentaja Marko Ikonen mietti.

Huima pelaa seuraavan kerran tulevana perjantaina vahvasti kauden aloittaneen Toivalan Urheiljoiden vieraana Siilinjärvellä. ToU:ta valmentaa ex-Huuhkaja Harri Ylönen.