Wimmatusti wanhoja wehkeitä ja wirityksiä – Porilainen pomputtaa taasen Köyhyyden kylässä


Arto Boman ja Tuula Myllyvirta esittelevät köyhyyden kylän wanhan ajan työvälineitä. Miehenmittainen moottorisaha ja veivattava pyykkikone takasivat käyttäjilleen hien pintaan.

Rautionmäen kyläyhdistys talkoilee viikonlopulla kasaan Wanhan ajan päiwät.

 

Yhdistyksen puheenjohtaja Timo Boman hymyilee järjestelykiireiden keskellä. Luvassa on loistavaa säätä ja valmistelut ovat edenneet vauhdilla talkooporukan ponnistellessa pontevasti.

– Päätettiin taasen tempaista wanhan ajan työn ja huvituksen merkeissä, kun kylältä löytyy esille erilaisia ikähärveleitä ja monenlaista osaamista, hurttia huumoria unohtamatta, Boman kertoo.

Köyhyyden kylän iso porilainen maamoottori pannaan jumputtamaan ja rinnalle puksuttamaan pienempi masiina.

Huushollijärjestelyistä vastaava Tuula Myllyvirta toteaa, että tarjoilupuolella mennään perinteisen kyläjuhlan malliin kahviloineen, letunpaistoineen ja grillimakkaroineen.

– Aina täällä jotain tapahtuu molempina päivinä kello kymmenestä viiteen, Boman ja Myllyvirta lupaavat.

Lammenylihiihdon mm-kisat

 

Boman takaa, että tarjolla takuulla kyläkutoista täpinää. Ihan oma paikallinen lajinsa on lammenylihiihto, ja liekö kyseessä sunnuntaina puolelta päivin ihan maailmanmestaruuskisat.

– En minä missään muualla tiedä toimitetun vastaavaa ottelua, Boman toteaa.

Suksina toimivat jo vuosikymmeniä sitten kyllä värkätyt peltikaukalot, joilla paikallinen sorsastaja haki saaliinsa kortteikosta.

– Jo nuorena miehenä niitä kokeilin ensimmäisen kerran ja hyvin toimivat, kun keskittyy.

Kisaa varten Boman on tehnyt uudet testatut sauvat, jotka pelittävät hyvin.

– Kyllä näillä eväillä pitäisi joka ukon ja akan päästä Kaste- ja katumuslammen yli, tai sitten ei ja lampi on nimensä mukainen ja ottaa omakseen.

Lauantaina separoidaan maitoa kello kaksitoista ja nuoriso kisaa keppihevosilla ja polkutraktorilla.

– Näissä lasten lajeissa kaikki voittavat ja saavat mitalin, Boman lupaa.

Tervanpolton ja työnäytösten seassa on esillä kylän hurttia huumoria ja itemeininkiä. Porukan keskellä huilii muun muassa loppuun palanut työmies.

 

Vastaa