ÄKS

Äänekoskella panostetaan nuorten kesätyöllistämiseen ja yrittäjyyteen

20.02.2024 06:23
Äänekosken kaupunki takaa kesätyön kaikille halukkaille 9. luokan päättäville nuorille joko kaupungin omana kesätyöjaksona, kesäyrittäjyys- tai kesätyösetelillä. Sen lisäksi kaupunki palkkaa määrärahojen puitteissa myös vanhempia nuoria eli vuosina 2006-2007 syntyneitä.

Äänekosken kaupungin nuorten kesätyöhaku alkaa tänään 19.2.2024. Kesätöitä voi hakea Kuntarekryn hakulomakkeen kautta. Yrittäjyys- ja kesätyöseteleille on omat hakulomakkeet kaupungin verkkosivuilla.

 

– Kuntarekryn hakulomake on helppo täyttää ja samalla nuori saa hyvää harjoitusta työn hakuun. Hakulomake vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka tarvittaessa voi tehdä nuoren huoltaja. Silti on tärkeää, että nuori täyttää kesätyöhakemuksen itse, kesätyöohjaaja Outi Ojanen kertoo.

Äänekosken kaupunki takaa kesätyön kaikille halukkaille 9. luokan päättäville nuorille joko kaupungin omana kesätyöjaksona, kesäyrittäjyys- tai kesätyösetelillä. Sen lisäksi kaupunki palkkaa määrärahojen puitteissa myös vanhempia nuoria eli vuosina 2006-2007 syntyneitä.

– Viime vuonna kaupunki kesätyöllisti 257 nuorta, joista suurin osa oli peruskoulun päättäviä. Tänä vuonna tavoitteena on työllistää vähintään yhtä paljon, Ojanen kertoo.

– Tänä vuonna erityistä on se, että olemme jaksottaneet kesäyrittäjyyssetelihaun, jotta nuoret voivat halutessaan aloittaa toimintansa jo toukokuussa. Tänä keväänä olemme mukana myös Äänemessuilla 24.-25.5. markkinoimassa nuorten kesäyrittäjien palveluja.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Äänekosken taajamissa ja suurin osa töistä on kesäkuun aikana. Nuorille löytyy kesätyöpaikkoja viheralueiden ja liikuntapaikkojen hoidossa, puhtauspalveluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, uimahalleissa, taidemuseossa sekä Huuhan perhepuistossa.

– Viime kesän tapaan panostamme erityisesti viheralueiden hoitoon. Eniten meillä on nuorten kesätöitä tarjolla puistotöissä ja päiväkodeissa, Ojanen kertoo.

9. luokan päättävien kesätyöjaksot ovat kahden viikon mittaisia ja niistä maksetaan 400 euroa. Kesäyrittäjänä nuori saa 250 euron kesäyrittäjyyssetelin yritystoimintansa alkupääomaksi. Ehtona setelille on yrittäjäkoulutuksen suorittaminen ja liiketoimintasuunnitelma. Kesätyöseteli myönnetään Äänekoskella toimivalle työnantajalle, joka työllistää 2006-2008 -syntyneen äänekoskelaisen nuoren.

– Äänekoskella panostetaan yrittäjyyskasvatukseen ja se näkyy myös nuorten kesäyrittäjien määrässä. Viime vuonna myönsimme 86 kesäyrittäjyyseteliä. Nyt myös muissa kunnissa on alettu suunnittelemaan samanlaista toimintaa nuorten yrittäjyyden tukemiseksi, ja Äänekoski on voinut toimia tässä suunnannäyttäjänä myös muille, Ojanen sanoo.

Kesätöiden hakuaikaa on 10.3. asti ja kaikkiin hakeneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse. Päätökset ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kesäyrittäjyysseteliä voi hakea 14.4. asti ja kesätyöseteliä voi hakea 12.5. asti.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy