ÄKS

Äänekosken kaupungin tiedote lumien luomisesta ja auraamisesta

21.12.2022 11:53

Äänekosken kaupunki haluaa muistuttaa kiinteistöjen omistajia ja kunnossapitäjiä, ettei pihojen lumia saa kasata tielle.

 

Lain mukaan lunta ei saa työntää kiinteistöltä toiselle, ei siis myöskään katu- tai puistoalueille. Runsaslumisina talvina katu- ja risteysalueilla on muutenkin tila vähissä ja pihalumien kasaus tielle viivästyttää aurausta ja lisää talvihoidon työtaakkaa.

Pihojen ja kattojen lumien poisto on kiinteistöjen omistajien vastuulla. Lumet tulee varastoida kiinteistön alueella. Mikäli kiinteistöllä ei ole riittävästi tilaa lumen varastointiin, lumet pitäisi kuljettaa lumenkaatopaikalle. Äänekosken lumenkaatopaikat löytyvät Koukkuniemestä Haavitien päässä sekä Suolahden taajamasta Holvihallinmäeltä osoitteesta Äänekoskentie 911.

– Kun lunta tulee taas seuraavan kerran runsaasti, asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian. Palautteen jättäminen ei nopeuta auran saapumista omalle kotikadulle, vaan kadut aurataan ennalta määritellyn suunnitelman mukaisesti, tiedotteessa sanotaan.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy