ÄKS

Äänekosken koulujen kännykkäohjeistukset on yhdenmukaistettu

28.08.2023 20:58

Äänekosken kouluissa on nyt yhdenmukaistettu ohjeistuksia oppilaiden kännyköiden käytöstä koulupäivän aikana. Uudet, entistä selkeämmät linjaukset ovat saaneet vanhemmiltakin kiitosta.

 

Äänekosken alakouluissa ei ole ollut ongelmia oppilaiden kännyköiden käytöstä ja puhelimet pysyvät koulupäivän ajan repuissa. Yläkouluissa puhelimet saattavat joskus häiritä opiskelua. Periaate on, että puhelinta oppitunnilla käytetään vain sovitusti ja on tärkeää, että jokainen pystyy keskittymään opiskeluun.

Jotta puhelimet eivät häiritse oppituntia, oppilailla on kaksi vaihtoehtoa: käytössä olevan puhelimen voi antaa heti oppitunnin aluksi yhteiseen säilytykseen tunnin ajaksi tai laittaa sen äänettömänä reppuun. Jos puhelin jostakin syystä tuntia kuitenkin häiritsee, opettaja pyytää luovuttamaan puhelimen lopputunniksi ja siitä tulee muistiksi merkintä Wilmaan.

Esimerkiksi Koulunmäen koulun 7.-9. -luokkalaisille on Teken luokissa puhelimien säilytyspakkeja. Niissä jokaisen puhelin on hyvässä tallessa ja turvassa.

Jos oppilaan puhelimessa on terveyden seurantaan liittyvä sovellus, kuten sokeriarvojen mittari, puhelin saa olla myös oppitunnilla äänet päällä, mutta se pidetään repussa.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy