ÄKS

Äänekosken turvakoti sai joululahjan Lahjattomilta

22.12.2019 12:00
Äänekosken terveyskeskuksen Lahjattomat -näytelmäryhmä esiintyy myös ensi vuonna. Ryhmäkuva Mummonmökki-esityksestä kesällä 2019.

 

Äänekosken terveyskeskuksen teatteriryhmä Lahjattomat lahjoitti leluja Äänekosken turvakotiin.

Äänekosken terveyskeskuksen henkilökunnasta koostuva teatteriseurue Lahjattomat esitti kesällä Reijo Honkosen käsikirjoittaman Mummonmökki-teoksen Hietaman nuorisoseuran näyttämöllä. Komedia oli menestys, ja ryhmä päätti lahjoittaa osan lipputuotoista hyväntekeväisyyteen.

– Meillä jäi vähän rahaa esitysten jälkeen, ja halusimme lahjoittaa sitä eteenpäin. Päädyimme yhteisesti valitsemaan turvakodin, koska se on uusi kohde Äänekoskella ja he tekevät tärkeää työtä. Päätös oli helppo, osastonhoitaja Jaana Hirvijoki-Piispanen kertoo.

RYHMÄ otti turvakotiin yhteyttä ja kysyi vinkkejä siihen, mitä lahjoitussummalla voitaisiin hankkia.

– Päädyimme ostamaan polkutraktorin ja nukenvaunut. Niistä on varmasti iloa, Hirvijoki-Piispanen sanoo.

Lahjoitukset otettiin turvakodilla kiitollisena vastaan.

– Ne on oikein hyvät lahjat ja varmasti menee käyttöön, tässä on pitkä käytävä jota pitkin pääsee polkutraktorilla viilettämään, Äänekosken turvakodin ohjaaja Anna-Kaisa Rautiainen iloitsee.

Turvakodin ovet ovat auki tarvitseville myös joulun aikaan. Asiakasvirta on ollut tasainen Äänekosken turvakodin aukeamisesta saakka.

– Tällä hetkellä teemme jouluvalmisteluja. Asiakkaiden kanssa on jo koristeltu kuusi, ja pipareitakin on leivottu. Tahdomme luoda mahdollisimman turvallisen ja kotoisan joulutunnelman. Aattona on tarjolla perinteistä jouluruokaa ja lapsille paketitkin, Rautiainen kertoo.

LAHJATTOMAT-näytelmäryhmään osallistui näyttelijöitä ja avustajia terveyskeskussairaalan osastolta, hammashoitolasta, neuvolasta, kotisairaanhoidosta, fysioterapiasta ja kiinteistönhoidosta. 

Ryhmän toiminta jatkuu edelleen. Kesän korvalle on jo suunnitteilla uusi projekti, jonka harjoitukset on jo pantu alulle.

– Meitä on entistä isompi porukka mukana, ja jos tästäkin jäädään plussan puolelle, voidaan sitten ensi vuonna katsoa myös toista lahjoituskohdetta, Hirvijoki-Piispanen iloitsee.

Vastaa

  1. 4711 sanoo:

    Kävin katsomassa Mummon mökin, ette te ole lahjattomia. Teidänlaisia tarvitaan lisää. Huumoria ja heittäytymistä, sillä voitetaan vaikeudet ei valittamalla. Täydet 10pistettä ja se kuuluisa papukaijamerkki päälle.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy