ÄKS

”Äänekoski voisi olla yrittäjyyskasvatuksen pääkaupunki” – Keski-Suomen Vuoden 2023 yrittäjyyskasvattaja -tunnustusta juhlittiin puhein ja kiitoksin

13.02.2024 12:09
Kansanedustaja Petri Honkonen (vas), YES ry:n puheenjohtaja Petrikki Tukiainen, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, Mika Matilainen, Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jarmo Vainikainen, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen ja kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Äänekosken kaupungin pitkäjänteistä yrittäjyyskasvatusta ja Mika Matilaisen Keski-Suomen Vuoden 2023 yrittäjyyskasvatuksen YES Agentti -tunnustusta juhlittiin suurella joukolla.

 

Yrittäjyyskasvatuksen kehittäjänä Mika Matilainen tekee työtään täydestä sydämestään ja valtavalla palolla ja innolla. Palkitsemisperusteissa todetaan, että YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustus myönnetään henkilölle, joka. omaa myönteisen asenteen ja innostaa muita mukaan.

Valtakunnallisen YES ry:n varapuheenjohtaja Petrikki Tukiainen totesi, että YES-verkosto tekee työtä, jotta olisi mahdollisimman monta Äänekosken kaltaista paikkaa, jossa yrittäjyyskasvatukseen todella panostetaan.

Tukiainen kiittää, että Äänekoskella on pitkään rakennettu ymmärrystä yrittäjyyskasvatuksesta ja se on osa kaupunkistrategiaa. Äänekoskella on rakennettu yrittäjyyskasvatuksen ekosysteemiä ja ihmiset haluavat tulla mukaan. Täällä on intoa ja energiaa sekä resurssia toteuttamiselle.

– Mika Matilainen on neljän i:n opettaja, enkä puhu nyt ylioppilastodistuksesta. Hän on innostuva ja innostava, inspiroitunut ja inspiroiva, kaupunginjohtaja Matti Tuononen totesi onnittelupuheessaan.

– Mika on ihan vaarallinen värkki, koska syttyy itsestään. Intoa ja paloa riittää, opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä komppasi.

Juhlassa mukana myös yrityskummit: K-Raudan yrittäjä Jani Korhonen, S-Market Äänekosken kauppias Katja Hyötyläinen, Kesport Niskasen Miina Niskanen ja Kokon puutarhan Maria Kokko.

Pitkäjänteistä ja strategista yrittäjyyskasvatustyötä

Äänekoskella visioitiin yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelmaa jo vuonna 2012, ja sitä Mika Matilainen lähti myöhemmin kehittämään. Petrikki Tukiainen kiittää, kuinka Äänekoskella on tavoitteellisia suunnitelmia, joita on lähdetty toteuttamaan yhdessä.

– Äänekosken yrittäjyyskasvatus kehittyy, voi hyvin ja menee eteenpäin, Matilainen toteaa.

– Tätä työtä tehdään Äänekosken lasten ja nuorten ja heidän tulevaisuutensa eteen. Ja kaupungin elinvoimaisuuden eteen. Äänekoski voisi olla yrittäjyyskasvatuksen pääkaupunki.

Ilman äänekoskelaisia yrityskummeja, tehtaita ja yhteistyökumppaneita yrittäjyyskasvatus ei olisi mahdollista.

Juhlaan tervehdyksensä toivat myös Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Vainikainen ja Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen. Yrittäjäyhdistys antoi Matilaiselle upean puuveistospalkinnon kiitoksena hänen merkittävästä työstään yrittäjyyskasvatuksen kehittäjänä.

Nuorten NYT-verkoston tervehdyksessä Harri Paltila totesi, että palkinto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Hän muistutti, että yrittäjyyskasvatuksella voidaan vahvistaa nuorten positiivista suhtautumista työelämään.

Kansanedustajavieraiksi saatiin keskisuomalaiset kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo ja Petri Honkonen. Myös Wallinheimo peräänkuulutti, että Suomessa nuorten arvostus työtä kohtaan pitää saada nousemaan.

–  Teet arvokasta työtä Mika. Sinut pitäisi kopioida joka puolelle, Wallinheimo totesi.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy