ÄKS

Avi määräsi Äänekoskelle kokoontumisrajoituksen perjantaista alkaen

12.08.2021 09:49 (muokattu 12.08.2021 12:57)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Jyväskylään, Äänekoskelle, Laukaaseen ja Muurameen kokoontumisrajoituksen sekä ns. turvavälimääräyksen asiakas- ja toimitiloihin.

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Keski-Suomen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä totesi kokouksessaan 9.8.2021, että Jyväskylän kaupunki on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen. THL:n tietojen mukaan kahden viikon jaksolla 26.7.-8.8.2021 uusia tartuntoja on löydetty Jyväskylässä 218, Äänekoskella 40, Laukaassa 10 ja Muuramessa 8. Muissa sairaanhoitopiirin kunnissa on esiintynyt yksittäisiä tartuntoja.

Isossa osassa todetuista tartunnoista on jäljitettäessä todettu yhteys erilaisiin juhliin, suuriin yleisötapahtumiin, ravintoloihin ja baareihin. Noin kolmasosa tartunnoista on saatu perhepiiristä. Nuoremmat ikäryhmät ovat yliedustettuina tartunnan saaneissa, ja noin 50 %:ssa tapauksista tartunnan saaneella ei ole ollut lainkaan rokotesuojaa. Myös yhden rokoteannoksen saaneita on ollut huomattavassa määrin tartunnan saaneiden joukossa.

Terveydenhuollon kantokyvyn lisäksi rajoituksilla halutaan turvata myös koulujen alkua ja erityisesti perusopetuksen toteuttamista lähiopetuksena. Rajoitukset ovat voimassa 13.8.–9.9.2021.

Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Äänekosken kuntien toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää.

Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia sisä- tai ulkotilassa tai sisätilassa oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne mahdollistavat yleisölle ja asiakkaille lähikontaktien välttämisen. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Määräystä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Aluehallintovirasto voi tehdä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy