ÄKS

Huima 1982: Ensin kaatui Urho pokaalipelissä – sitten oli Kraftin vuoro vajota nurmeen tennislukemin

04.07.2022 21:00

Huiman taival jalkapallon kakkosdivisioonan pohjoislohkossa jatkui yhden viikon juhannustauon jälkeen murskavoitolla – tasan 40 vuotta sitten. Viikolla joukkue ehti jo lämmitellä perinteisessä hegemoniaottelussa naapuri-Urhoa vastaan. Kentällä nähtiin muun muassa Huima-legendat Hannu Hämäläinen ja Reijo Rantanen.

 

 • Ottelu 10/22
 • Sunnuntai 4. heinäkuuta 1982
 • Äänekosken keskuskenttä
 • Huima-Närpiön Kraft 6–0 (2–0)
 • Maalit: 26. Tero Melasalmi 1-0, 43. Hannu Kovanen 2-0, 54. Kari Hilpinen 3-0, 59. Hilpinen 4-0, 84. Kovanen 5-0, 86. Seppo Rahkonen 6–0.
 • Päätuomari: Ei tiedossa
 • Katsojamäärä: 511
 • Sarjasijoitus pelin jälkeen: 1. (edellisen pelin jälkeen 1.)

 

Huiman vire oli huipussaan keskikesän pienen tauon jälkeen. Alla oli juuri Urhoa vastaan pelattu Sisä-Suomen Lehden pokaaliottelu, joka päättyi Huiman 5–3-voittoon. Kentällä kävivät muun muassa entiset SM-sarjapelaajat Hannu Hämäläinen ja Reijo Rantanen, joka näytti mallia siitä, miten saksipotku tehdään. Urhon maalilla Hannu Kaikkonen teki haamutorjunnan aivan yläriman alta.

II-divisioonan pohjoislohkon keskikastiin kuulunut Närpiön Kraft oli täydellinen vastaantulija vierasottelussaan sunnuntaina. Huima takoi paikkoja tasaiseen tahtiin, ja tauolla johto oli vain 2-0 Kraftin maalivahdin Kari Pylkön hyvien torjuntojen takia. Toisella jaksolla vierasjoukkue väsyi Huiman vauhdissa ja antautui neljästi.

Valmentaja Reijo Rantanen uskoi, että Espanjassa menossa olleiden MM-kisojen seuraaminen oli saanut pelaajat vireeseen. Televisiossa riittikin katsottavaa: perjantaina Länsi-Saksa oli voittanut jatkolohkon pelissä isäntämaan 2–1 ja Brasilia Argentiinan 3–1 – ottelussa, jossa nuori Diego Maradona potkaisi brasilialaista Batistaa ja ajettiin kentältä.

– Henkinen puoli on kunnossa. Eikä näillä pojilla nouse hattuun, siitä ei ole pelkoa, ”Repe” sanoi. Katsojia oli jälleen yli 500.

– Äänekoskelaiset oppivat välillä jalkapallon lamavuosina muihin harrastuksiin. Joukkue ei voi tehdä tämän enempää asian hyväksi.

Helsingin Sanomat sai pohjoislohkon sarjataulukossa aiemmin esiintyneen virheen korjattua kesätauon aikana. Huimalle oli aiemmin merkitty yksi piste liikaa, mutta siitä huolimatta johtopaikka oli tukeva, mistä osakiitos VPS:lle, joka ylsi Isokylän Pallo-Poikia vastaan tasapeliin.

 

Huiman maalipörssi ottelun jälkeen:

 • 5 Kari Hilpinen
 • 3 Tero Melasalmi, Seppo Rahkonen
 • 2 Hannu Kovanen
 • 1 Erkki Happo, Matti Makkonen, Antti-Pekka Nikula

 

Artikkeli liittyy ÄKSän juttusarjaan Huiman historiallisesta kesästä 1982. Huima-futiksen 80-lukua voi muistella myös tässä Facebook-ryhmässä.

Lue lisää: Ota osaa ja anna äänesi! Kuka on Huiman kaikkien aikojen paras jalkapalloilija?

Lue lisää: Huima 1982: Sarjan kärkeen nyt oikeasti noussut Huima antoi VIFK:lle kylmän oppitunnin

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy