ÄKS

Juho Kautto: “Voimakas stressi vaikutti esiintymiseen valtuuston kokouksessa”

30.03.2021 13:40

Julkisuudessa on kiinnitetty huomiota tapahtumiin Äänekosken kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 29.3.2021 klo 18 alkaen ja menettelyyni kokouksen puheenjohtajana. Monet havaitsivat, että esiintymiseni oli paikka paikoin epävarmaa ja haittasi puheenjohtajan tehtävän hoitamista ennen kokoustauon alkamista klo 20.

Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta. Haluan pyytää anteeksi kaikilta, joita esiintymiseni on hämmentänyt tai loukannut. Erityisesti haluan pahoitella valtuuston kokouksen tavanomaiselle kululle aiheutunutta haittaa.

Oman arvioni mukaan tapahtumien taustalla on se, että olen kärsinyt pitkään jatkuneesta voimakkaasta stressistä ja suuresta työtaakasta. Tämä asetelma johti valitettavaan ylilyöntiin valtuuston kokouksessa.

Tällä hetkellä minulla ei ole muuta lausuttavaa tapahtumista tai tulevaisuuden suunnitelmistani.

Toivotan kaikille äänekoskelaisille ja muille hyvää pääsiäistä ja mukavaa kevään odotusta!

Juho Kautto

Kansanedustaja (vas)

Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Vastaa

 1. Bullriver sanoo:

  Kuullostaa ”meriselitykseltä”. On kokenut poliitikko.

 2. Valtakunnantarkkailija sanoo:

  Meillä päin “voimakasta stressiä” kutsutaan känniksi, juopumustilaksi, humalaksi, päissään oloksi, p**seet olalla oloksi jne. Rakkaalla lapsella on monta nimeä – nyt tuli sitten yksi lisää. Viikonlopuksi voi ottaa “voimakkaan stressin” vaikka perjantaipullosta.
  Onko kiireisellä ihmisellä nykyään aikaa stressittömään oloon ollenkaan – viikko kärsitään työstressiä ja viikonloppuna voi sitten sortua “voimakkaaseen stressiin”?

  1. Pettynyt sanoo:

   Kokous oli maanantaina. Eli viikollakin tuntuu stressi maistuvan.

 3. NN sanoo:

  Mullakin on joskus viikonloppuisin ‘voimakas stressi’ – perjantaipullosta hankittu.

 4. Valtuustosalissa välillä kuuntelijana sanoo:

  Meillä työpaikalla puhallutetaan aina varulta, jos joku vaikuttaa sekavalta. Ja tietysti ohjataan herkästi sairauskohtaustapsuksissa välittömästi terveydenhuoltoon. Jos on vähänkään promilleja tulee virallinen varoitus, Toisesta mittarin värähdyksestä annetaan lopputili. Säännöt on yrityspuolella selkeät. Miten lie julkisella sitten ja varsinkin luottamustehtävissä. Liekö tuolla sitten sallittua enemmän tehdä mitä haluaa?

  1. Pekune sanoo:

   Eiköhän Vasemmistoliitossa olla fiksumpia kuin persuissa ja anneta loparit noista luottamushommista, ainakin näistä kaupungin…

 5. Pettynyt sanoo:

  Tällaisia sitten äänestitte. Olisi luullut, että Äänekoskelaisella miehellä olisi ollut kanttia kertoa olleensa humalassa. Stressin taakse pakeneminen ja selittely kertoo sen, että suht näkymättömänä eduskunnassa piilotteleva Kautto ei ole tehtäviensä tasalla ja Arkadianmäen tauti on tarttunut myös Juhoon. Ei stressi, vaan selittely ja luikertelu.

  1. Pekune sanoo:

   Teuvo on vieläkin parempi esimerkki. Kun “maine” kasvaa niin äänimäärä turpoaaa.

   1. Pettynyt sanoo:

    Kyseinen henkilö on arvostellut Teuvoa julkisesti juuri samasta aiheesta. Nyt hänen oma juominen onkin stressiä?

 6. Tiinu sanoo:

  Stressi ja uupumus. Ken kokenut tietää mitä se on. Ei tarvii väheksyä tod.

  1. Pettynynt sanoo:

   Tämä on törkeää, että mennään vakavan asian taakse, kun syy oli liika alkoholi.

 7. Petteri Nieminen sanoo:

  Ihmettelen tämän lehden linjaa että saa piiloutua nimimerkin taakse ja syyttää Juhoa känniseksi vaikka ei olla varmoja.Mikä on päätoimittajan vastuu ja moraali tässä asiassa ihmettelen vaan.PPP

  1. Pekune sanoo:

   …vaikka ei olla varmoja!!
   Kautto tai hänen avustajansa olisi kertonut mediassa, mikäli sairauskohtaus tai ylipäätään sairastuminen olisi kyseessä. Kannattaa käydä suomi24-sivuilla katsomassa mitä siellä kerrotaan aiheesta, anonyyminä. Kauton (ja Teuvonkin) tukijoukot puolustaa, muut ovat kriittisinä. Teuvon toilailuja on katsottu puolueessa läpi sormien, katsotaanko Juhon seikkailuja vasemmistoliitossa samoin?
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16873270/kaupunginhallituksen-puheenjohtajan-kokous–sahlinki-29-3-

  2. Pettynyt sanoo:

   Petteri hei! Väitätkö todellakin, ettei kyse ollut alkoholista? Kysy Juholta itseltä?

   1. Pettynyt sanoo:

    No miten meni Petteri, niin kuin omasta mielestäsi?

    1. Petteri Nieminen sanoo:

     Ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan.Miksi pettynyt kätkeydyt nimimerkin taakse oletko nyt iloinen kun Juho olikin kännissä.

     1. Pekune sanoo:

      Tuon asian taustat ja totuuden ymmärsivät Petteriä lukuun ottamatta muut uutisointia seuranneet. Kautto kommentoi kuten usein tapahtuu, kun on jo housuissa, jätetään se totuus mainitsematta.

     2. Pettynyt sanoo:

      Tiesin, että Juho oli kännissä. Sinäkin tiesit, mutta yritit selitellä kaverin touhuja paremmaksi. Mistä minä tiedän oletko Petteri Nieminen? Äänekoskella niitäkin on varmasti kymmenen? Vaadin rehellisyyttä, eikä sitä saatu kuin vasta pääsiäisbrenkun jälkeen. Noloa.

 8. Tuomas Epäileväinen sanoo:

  “Pitkään jatkuneeseen voimakkaaseen stressiin” moni on saanut avun AA-kerhosta tai Minnesota-hoidosta, joitakin on auttanut kertalaakilla uskoon tulo.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy