ÄKS

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen Metsä Groupin investointiuutisesta: ”Tämä on erittäin tärkeä uutinen Äänekoskelle”

14.06.2023 13:59 (muokattu 15.06.2023 09:39)

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen iloitsee Metsä Groupin tuoreimmasta investointiuutisesta. Äänekoskelle uuden tehtaan tulo on merkittävä asia – ei vain työllisyyden näkökulmasta.

 

Metsä Group on päättänyt rakentaa Äänekoskelle uuden, rakennusteollisuuden käyttämiä palkki- ja levymateriaaleja valmistavan kertopuutehtaan. Investoinnin arvo on 300 miljoonaa euroa, ja tehtaan on arvioitu käynnistyvän loppuvuonna 2026. Vuotuinen Suomesta hankittavan tukin käyttö uudella tehtaalla on noin 400 000 kuutiota.

Uuden tehtaan suorat työllisyysvaikutukset ovat noin 150 uutta työpaikkaa. Lisäksi uusi tehdas lisää noin 200 henkilötyövuotta suoraan arvoketjuunsa. Rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta. 

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen iloitsee Metsä Groupin uutisesta. Äänekoskelle uuden tehtaan tulo on merkittävä asia – ei vain työllisyyden näkökulmasta. 

– Fiilikset ovat nyt aivan loistavat. Tämä oli erittäin hieno uutinen Äänekoskelle. Uutinen oli odotettu, vaikka se ei aivan yllätyksenä tullutkaan. Olemme pitäneet Metsä Woodin kanssa palavereita kuukausittain, joten asia on ollut kaupungin tiedossa. Tänään julki tullut investointipäätös antaa viimeisen silauksen tällä todella merkittävälle asialle, Tuononen lausui. 

Kaupungin näkökulmasta katsottuna jättimäinen investointi merkitsee paljon. 

– Suoraan 150 uutta työpaikkaa kaupunkiin, verotuloa, yhteisö- ja kiinteistöverojen tuottoja. Kaupungille kertautuu ihan mukavasti tuloja. Kun saadaan vielä arvoketjuun noin kolminkertainen määrä työpaikkoja, puhutaan suurista vaikutuksista koko maakuntaan. 

Myös kaupungin elinkeinoelämä virkistyy tehtaan rakentamisen aikaan. 

– Paikallisille palvelualan yrittäjille  on rakentamisen aika todellista kulta-aikaa, Tuononen laskee.

Kaupunginjohtaja lähettää Metsä Groupille kiitokset luottamuksesta.

– Kyllä kaupunki tekee asioita oikein, kun tänne investoidaan uutta. On upeaa, että Äänekoski on ensimmäinen vaihtoehto. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti lupapäätöksissä ja kaavoituksessa. Suunnitellaan yhdessä, eikä pompotella, Matti Tuononen sanoi. 

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Uskomattoman upea uutinen Äänekoskelle. Hauskasti Tuononen muotoili: Uutinen oli odotettu, vaikkei yllätyksenä tullutkaan :-).

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy