ÄKS

Keksintöjen viikko XR järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalimaailmassa

17.09.2020 14:34
Kuvituskuva.

Jo 14. kertaa järjestettävä Keksintöjen viikko siirtyy virtuaalimaailmaan.  eksintöjen Viikko XR on Kehittämisyhtiö Witaksen jaPohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken yhteistyössä rakentuva lisätyn todellisuuden messutapahtuma.

 

Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäisestä ja kansainvälisestikin harvinaisesta messutapahtumasta, jossa niin messuvieraat, puhujat kuin näytteilleasettajatkin liikkuvat avattarina virtuaalisessa messukeskuksessa. Virtuaalimessut järjestetään 2.-3.10. Messut avautuvat perjantaina 2.10. klo 12. Messut ovat kaikille avoimet ja niitä voi seurata joko YouTubessa live-videona tai osallistumalla tietokoneella Altspace-virtuaaliympäristössä joko VR-lasien kanssa tai ilman. Osallistuminen virtuaaliympäristöön vaatii tietokoneen, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Poken opiskelijat ovat rakentaneet virtuaalisen messuympäristön Poken Digilabin henkilökunnan ohjauksessa. Osa opiskelijoista on toiminut kevytyrittäjinä ja osalle se on kuulunut Tulevaisuuden teknologiat -opintokokonaisuuteen.

– Opiskelijat ovat oppineet tässä aivan uusia ammatteja työelämälähtöisesti eli virtuaalimessujen sisällöntuotantoa ja järjestämistä. Nyt, kun fyysisiä messuja ei ole voitu koronaviruksen vuoksi järjestää, voidaan tapahtumia järjestää verkossa. Uskon, että virtuaalimessut lisääntyvät tulevaisuudessa. Virtuaalimessujen hyvä puoli on myös se, että ne ovat globaaleja. Tähänkin tapahtumaan on tulossa messuvieraita ulkomailta, esimerkiksi Intiasta ja Puolasta, sanoo digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli Pokelta.

Pokella uskotaan, että uudenlaiset etäläsnäolon muodot lisääntyvät kokouksissa, koulutuksissa ja tapahtumissa.

– Etäläsnäolo on vaikea selittää, se pitää kokea. Virtuaalimaailmassa pystyy olemaan samassa tilassa toisen ihmisen kanssa ja tehdä yhdessä asioita. Se eroaa perinteisistä etäpalavereista siinä, että niissä vain kuunnellaan ja katsellaan, mutta ei tehdä yhdessä asioita samassa tilassa, sanoo Ouli.

Pokella on opetettu jo pari vuotta sisällön tuottamista virtuaalimaailmassa. Asia on tuttu tietokonepelimaailmassa, ja pelejä Suomessa suunnitellaan, mutta muunlainen sisällöntuotanto virtuaalimaailmassa on vielä uutta.

 

 

Vastaa

  1. Arsi sanoo:

    Eikö toimi psvr laseilla? Ainakin pleikkarilla youtubella on vr tuki.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy