ÄKS

Kevään yhteishaku alkaa 21. helmikuuta – Pokella on yhteishaussa 16 perustutkintoa

27.01.2023 06:50
arkistokuva.

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen alkaa 21. helmikuuta ja päättyy 21. maaliskuuta.

 

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa Pokessa on yhteishaussa 16 perustutkintoa sekä TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus. Opiskelupaikkoja on Äänekoskella Opinahjossa ja Piilolassa, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella.

Tänä vuonna Poke laajentaa tarjontaansa Saarijärven Tarvaalassa, jossa alkaa uutena alana hyötyajoneuvomekaanikon koulutus. Koulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinto, ja se vahvistaa raskaskoneosaajien koulutusta seudulla. Ajoneuvoalan koulutusta on edelleen Äänekosken Piilolassa, josta valmistuu ajoneuvomekaanikkoja. Lisäksi Äänekosken Piilolassa lisätään aloituspaikkoja parturi-kampaajille hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa.

Nuorille, jotka tarvitsevat lisäaikaa oman alan miettimiseen sekä tukea opiskeluvalmiuksien ja arjen taitojen vahvistamiseen järjestetään TUVA-ryhmät Äänekoskella ja Viitasaarella. Pokella on viime vuosina lisätty resursseja myös opiskelijoiden ohjaukseen. Se on näkynyt edelleen valtakunnallisissa opiskelijapalautteissa, jotka ovat olleet hyviä.

– Hienoa, että olemme voineet palata normaaliin toimintaan korona-ajan jälkeen. Syksyllä ja nyt talvella on pystytty toteuttamaan normaalisti avoimet ovet kaikissa yksiköissämme eri paikkakunnilla. Lisäksi yläkoululaisten TET-jaksot Pokella toimivat kuten ennenkin, sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Yhteishaku on peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Perustutkintojen lisäksi jatkuvan haun kautta haetaan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Muita väyliä hakea opiskelemaan ovat oppisopimus ja työvoimakoulutus, johon haetaan TE-palvelujen kautta.

– Yhteishaussa meille tulee noin puolet tutkintojen suorittajista. Loput hakeutuvat jatkuvan haun kautta perus- ja muihin tutkintoihin, sanoo Maarit Ikonen.

Viime vuonna Pokelle haki yhteishaussa 595, joista ensisijaisia hakijoita oli 314.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy