ÄKS

Kiinteistönhoidon toimet puhuttivat valtuustoa – kaupunki ei lähde teettämään lisäselvityksiä

29.03.2021 20:14

Joni Kotilainen jätti seitsemän muun valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n toiminnan selvittämisestä. Valtuusto päätti äänestyksen, ettei lisäselvityksiä asiaan tarvita. 

 

Kokoomuksen Tommi Lunttila haluaa, että kaupunki aloittaa selvitystyön.

– Kaupungin ydintoimintaa ei ole rakentaa kilpailua kaupungissa olevien yritysten kanssa. Reilu peli on syytä käydä läpi, saada asiaan selvyys ja sitten pulinat pois, Lunttila tykitti.

– Ihmettelen kaupunginhallituksen ja viranhaltijoiden sallimista lainvastaiseen toimintaan. Olen tehnyt kantelun kilpailu- ja kuluttajavirastoon, sieltä tulee homma selväksi, eikä meidän tarvitse laittaa siihen kaupungin rahoja. Odotellaan nyt mitä tuleman pitää ja keskitytään kaupungin asioiden hoitamiseen. Onko meidän äänestettävä kohta myös kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan luottamuksesta, Harri Piilonen (kesk) jyrähteli.

– Mikäli tutkintakynnys ylittyy, luotan, että saamme asianmukaisen päätöksen asiasta. Ei meidän tarvitse nyt aloittaa omia tutkimuksia, Jari Halttunen (kesk) sanoi.

– Kaupungin tilintarkakastajien kanssa käydyn keskustelun myötä, voin sanoa, ettei päitä ole menossa vadille. Kaupungin hommana on katsoa, että homma pysyy vastaisuudessa oikealla tolalla, Pekka Ouli sanoi, ja muistutti, että ProAvera on omistajapolitiikkaa, eikä kuulu tähän asiaan nyt.

– Tällä ei ole muuta tarkoitusta kuin rankaisun tavoitteleminen, sekö nyt edistää yhteistyötä yrittäjien kanssa, Pentti Salminen sanoi.

Kaupunginjohtaja muistutti, että asiasta tehtiin syksyllä puolueettoman toiminnan taholta selvitys.

– Olen ratkaisukeskeinen ihminen enkä asioiden velloja. Turhempaan ei voida rahaa mennä heittämään, jos nyt aloitetaan asian tonkiminen. En näe syytä, miksi asia pitää tutkia aina uudelleen, ei laki ole muuttunut mihinkään. En ymmärrä, mihin tällä nyt pyritään, Matti Tuononen sanoi.

Kotilaisen esitykselle kuusi ääntä,, kolme tyhjää,  kaupunginhallituksen esitys tuli valtuuston päätökseksi 34:lla äänellä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy