ÄKS

Koiria saa uittaa jokamiehenoikeudella missä tahansa paitsi yleisillä uimarannoilla

29.06.2022 11:21
Ihmisen paras ystäväkin haluaa uimaan.

Koirien luvallisista uimapaikoista on tullut kyselyjä kaupungille ja aihe on puhuttanut myös sosiaalisessa mediassa. Äänekosken kaupungilla ei ole tällä hetkellä virallista koirien uimiseen tarkoitettua paikkaa, mutta periaatteessa koiraa saa uittaa missä tahansa, kunhan koira ei pääse yleiselle uimarannalle.

 

Äänekosken kaupungin yleiset uimarannat löytyvät täältä: https://www.aanekoski.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/uimarannat/uimarannat-konginkangas-suolahti-sumiainen-aanekoski (Kaupungin sivuilla on lueteltu yleiset uimarannat, mutta ei ole lueteltu uimapaikkoja, koska niitä ei ympäristöterveystarkastus valvo, eikä niistä oteta vesinäytteitä.) Myös uimapaikoilla on kieltokyltit koirille.

– Koiria saa jokamiehenoikeudella uittaa ihmisten uimarantojen ulkopuolisilla alueilla, kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik kertoo.

Koirien uimapaikasta tehtiin viime vuonna valtuustoaloite. Tällöin 23.8.2021 kaupunkirakenne- ja maankäyttöpalveluiden vastauksessa todettiin, ettei senhetkisessä taloustilanteessa olisi järkevää investoida koirille tarkoitetun uimapaikan rakentamiseen. Vastauksessa todettiin, että Äänekosken kaupunki voisi tarvittaessa osoittaa erillisen uimapaikan koirille esim. kaupungin kaavoitustoimen johdolla, jos se katsotaan tarpeelliseksi ja palvelun käyttäjillä on yksimielinen näkemys sen sijainnista. Tällöin myöskään kaupunki ei sitoudu paikan rakentamiseen ja ylläpitoon.

– Koiria voi uittaa missä tahansa, missä on helpoin päästä rantaan, yleiset uimarannat ja tonttialueet pois lukien. Meillä on runsaasti vesistön rantaa kulkevia kevyen liikenteen väyliä sekä veneenlaskupaikkoja, joilta pääsee myös uimaan, kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi toteaa.

Vastaa

  1. mentäis kyllä sanoo:

    Voisiko nyt kuitenkin antaa jotain vinkkejä hyvistä paikoista ja mieluusti ihan selkeät sijainnit, ei tällainen muualta muuttanut osaa lähteä etsimään.

  2. tupakkavalistusta sitten ja nikotiiinilaastareita sanoo:

    Sosiaalisessa mediassa oli myös uimarannalla tupakoinnista. Uudet äänekoskelaiset on nähty tupruttelemassa. Onko siellä kyltit joita voi osittaa jos kielimuuri esteenä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy