ÄKS

Luottamuspaikkaneuvottelut on saatu loppuun – nimiä saadaan odottaa elokuun puolelle

22.07.2021 12:51
Tältä näyttää kaupunginhallituksen kokoushuone.

Kaupunginvaltuuston, lautakuntien ja hallituksen johtopaikat on jaettu, ja palautetta neuvotteluprosessista on luvassa.

Luottamuspaikkaneuvotteluja vetävä Äänekosken SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Seppo Ruotsalainen kertoi keskiviikkoiltana ÄKSälle, että tunnustelut ovat edenneet loppuunsa ja luottamuspaikat on saatu jakoon neljännen kokouskerran jälkeen.

– Demarit jatkavat kaupunginhallituksen johdossa, kun taas kaupunginvaltuuston puheenjohtajuus menee keskustalle.

Pienet puolueet eli kokoomus, kristillisdemokraatit  ja vihreät solmivat vaaliliiton parantaakseen neuvotteluasemiaan. Sittemmin kävi ilmi, että myös muut valtuustopuolueet eli SDP, keskusta, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto olivat solmineet oman teknisen vaaliliittonsa.

Puheenjohtajavastuut on neuvotteluissa jaettu seuraavasti: keskustalle tulee tarkastuslautakunnan, perussuomalaisille vapaa-aikalautakunnan ja vasemmistoliitolle teknisen lautakunnan puheenjohtajuus. SDP saa sekä kasvun ja oppimisen että perusturvalautakunnan puheenjohtajapaikat.

Seppo Ruotsalainen on tyytyväinen, että neuvottelut saatiin vietyä loppuun, vaikka se vaatikin neljä istuntokertaa puolueiden kesken.

– Onneksi sopimukseen päästiin. Nyt päästään työstämään loppuja nimityksiä. Yhtiöpaikkojen jako jää sitten hallituksen istuttavaksi, niitä ei tässä vaiheessa vielä jaeta, Ruotsalainen muistuttaa.

Ruotsalainen kertoo, että puolueet ovat sopineet perjantaille 6. elokuuta kokouksen, jonka jälkeen julkaistaan lautakuntapaikkoihin sekä puheenjohtajiksi valittujen nimet. Sitä ennen asiasta ei ole enempää tiedotettavaa.

ÄKSän saamien tietojen mukaan pienpuolueilta on tulossa yksityiskohtainen selonteko neuvotteluiden etenemisestä, kun prosessi on saatu kokonaan päätökseen. “Vähän huono maku jäi”, kommentoi lähde.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy