ÄKS

Metsä Group kouluttaa 80 uutta osaajaa – oppisopimus on oiva väylä alalle

04.09.2023 09:40

Metsä Group avaa haun tammikuussa 2024 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Uusia työpaikkoja on tarjolla 80 ja ne sijoittuvat yhtiön tuotantolaitoksille eri puolilla Suomea. 

 

Metsä Groupin oppisopimuskoulutus on oiva väylä kouluttautua metsäteollisuuden monipuolisiin ja vastuullisiin tuotanto- ja kunnossapitotehtäviin. 

– Me haemme hyviä tyyppejä, joilla on halu ja motivaatio kehittyä – ja joista koulutamme joukkoomme metsäalan huippuammattilaisia, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo.

Tammikuussa 2024 alkavaan oppisopimuskoulutukseen valitaan Keski-Suomen alueelle 6 opiskelijaa. Keski-Suomen oppisopimuskoulutuspaikat ovat Äänekosken biotuote- ja kartonkitehtaalla.

Sopii niin opiskelijoille kuin alan vaihtajille

Puolitoistavuotinen, palkallinen oppisopimuskoulutus soveltuu hyvin niin vastavalmistuneille, alalla jo oleville kuin myös alan vaihtajille.

– Metsä Groupin tuotantolaitosten toimintamalli perustuu työntekijöiden moniosaamiseen – ja siihen laaja-alainen oppisopimuskoulutus tarjoaa vankan pohjan.  Lisäksi se on hieno ja käytännönläheinen keino siirtää eläköityvien syväosaajien tietotaitoa tuleville tekijöille hyvissä ajoin.

Uusi ammattitutkinto oppisopimuksella

Tammikuussa alkavassa oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa puutuote- tai prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon tai saha-alan ammattitutkinnon. Opiskelu ja näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, jonka aikana opiskelijat ovat työyhteisömme jäseniä ja oikeutettuja samoihin työsuhde-etuihin kuin vakituinen henkilöstömme.

Nyt koulutettavasta joukosta valmistuu muun muassa käynnissäpitäjiä, prosessinhoitajia, operaattoreita, kunnossapidon ja laboratorion työntekijöitä Metsä Groupin sellu-, kartonki- ja pehmopaperitehtaille, sahoille sekä Kerto- ja vaneritehtaille. Soveltuva koulutustausta oppisopimuskoulutukseen valittaville on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan tai laboratorioalan perustutkinto tai insinööri (AMK).

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2024 alkavaan koulutukseen on 30.9.2023.

Metsä Groupin oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla:
Metsä Fibre, sahat: Merikarvia, Renko, Vilppula
Metsä Fibre, sellutehtaat: Joutseno, Kemi, Rauma, Äänekoski
Metsä Board: Kaskinen, Kemi, Kyröskoski, Tampere, Simpele, Äänekoski
Metsä Tissue: Mänttä
Metsä Wood: Lohja, Punkaharju.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy